Tried & tested: microneedling

Is het ’t geld waard?

Lees ook

Van een CO2-laserbehandeling en babybotox tot microbladen en coolsculpting. Wat zijn de resultaten? Is het ’t geld waard? Grazia's Nouchka test een natuurlijke gezichtsbehandeling. Hieronder haar review.

Behandeling: radiofrequente microneedling
Waar: Kliniek Dokter Frodo in Amsterdam
Duur/aantal sessies: 3 behandelingen
Kosten: €1400

Waarom?

"Ik wilde een gezichtsbehandeling doen en van een vriendin had ik wel eens over microneedling gehoord. Botox en fillers gaan me te ver, maar microneedling leek me wel wat, omdat er geen chemische stoffen worden gebruikt. Op een natuurlijke wijze stimuleert het je huid om wel tot 400 procent meer collageen aan te maken, zodat alles wat strakker wordt."

Nouchka's ervaring

"Eerst werden mijn medische gegevens gecheckt, vervolgens werd mijn gezicht schoongemaakt en daarna gingen ze twee keer met het apparaat met 25 naalden over mijn gezicht. De intensiteit en de warmte van de naalden waren de tweede keer wat intenser. Daarna ging ik tien minuten onder een ledlamp, zodat de ergste roodheid zou verdwijnen en ik kreeg een antibiotica-crème op die ik de hele dag moest laten zitten. Op de dag dat je behandeld bent, ben je wat rood en not so pretty. De dag erna zie je er niets meer van.
Ik heb de behandeling wel gevoeld, maar het was te doen. Ik zag een week na de eerste keer meteen al resultaat. Ik had een strakkere huid en een fronsrimpeltje dat al iets minder diep leek. Microneedling is ook goed tegen hyperpigmentatie en het herstelt de barrièrefunctie van je huid. De behandelingen werken nog tot zes maanden door, dus je hebt er een jaar optimaal resultaat van."

Conclusie

"Het is zeker voor herhaling vatbaar, alleen diepere rimpels verdwijnen er niet door. Dus je kunt niet verwachten dat je qua resultaat een facelift hebt gehad. Het gaat om een frissere look, een strakkere huid en vermindering van kleine rimpels. Ik had nog wel iets duidelijker resultaat willen zien, maar het voelt en ziet er beter uit. Ook qua service ben ik tevreden. Ze nemen alle tijd voor je, informeren je goed en ook in het advies voor een eventueel vervolgtraject zijn ze open, duidelijk en goed onderlegd over wat goed voor jouw huid zou zijn. Ik ben behandeld door een huidtherapeut. Het was af en toe wel pijnlijk, maar wie mooi wil zijn…"

Bekijk hieronder de before & after foto's.

Lees ook: Hét product waar Gigi Hadid haar stralende huid aan te danken heeft

Fotografie: Privebeeld, BSR

Laatste nieuws

Zie ook