Waarom je echt nóóit met mascara op moet slapen

Oei

Lees ook

We weten dat het soms heel aanlokkelijk kan zijn om met make-up op naar bed te gaan. Maar hoe moe je ook bent, hoe laat je ook thuiskomt en hoe verleidelijk je bed er ook uit ziet, haal je mascara er áltijd af. Doe je dit niet, dan bestaat de kans dat je oogletsel oploopt of zelfs blindwordt.

Nare gevolgen

Hoewel dit misschien klinkt als een fabeltje, bevestigt dr. Alexis Granite, dermatoloog voor verzorgingsmerk Kiehl's, dat dit inderdaad het geval is.

“Het verwijderen van oogmake-up voor je gaat slapen is cruciaal. Elk product dat niet wordt schoongemaakt verstopt niet alleen de poriën, maar kan voor irritatie, ontstekingen en wimperverlies zorgen.”

Lees ook: Dit is de wimpertrend du moment

Blind

En de Australische Theresa Lynch moest het op de harde manier leren. De 50-jarige vrouw sliep regelmatig met mascara op en heeft hierdoor langdurig oogletsel opgelopen.

“Telkens wanneer Theresa knipperde, wreven verloren klontjes mascara over het oppervlak van haar oog. Er ontstonden krasjes en dit vormde een serieus risico voor haar gezichtsvermogen”, vertelt haar oogchirurg Dana Robaei.

Omdat Teresa er snel bij was, heeft Dana de klontjes kunnen verwijderen waardoor ze haar zicht heeft behouden. Wel heeft ze er littekens op haar oog aan overgehouden. Volgens Dana is dit niet meer gevaarlijk, maar zorgt het wel voor een continue irritatie.

Reinigen

Om je even gerust te stellen, écht blind worden door mascara komt niet vaak voor. Maar om het zekere voor het onzekere te nemen, raden we je aan om elke avond schoon te maken met een milde oogreiniger.

Bron: Glamour UK, Beeld: Grey's Anatomy

Laatste nieuws

Zie ook