Waarom je de waterkoker nooit voor een tweede keer mag aanzetten

Let op!

Lees ook

Als er nog een laagje water in de waterkoker zit en jij zin hebt in een kop thee, is de kans groot dat je ‘m voor de tweede keer aanzet zonder het water te vervangen. Dat kun je maar beter niet meer doen, waarschuwt de UK Tea and Infusions Association.

Recyclen

Water voor de tweede keer koken is iets wat velen onder ons doen. Niet alleen vanwege het gemak, maar ook om verspilling tegen te gaan. Onderzoekers stellen echter dat je toch beter het oude water weg kunt gooien.

“Als je het water voor een tweede keer kookt, zorgt het voor een platte smaak”, legt voorzitter William Gorman uit aanThe Telegraph. “Opnieuw koken haalt al het zuur- en stikstof uit het water, waardoor je vies water en smakeloze thee overhoudt.”

Lees ook: 7 dingen die je kunt fixen met een theezakje

Ongezond

Aan de smaak van je thee merk je het misschien niet, maar je gezondheid zou er wel onder kunnen lijden. En dat is natuurlijk wél van belang. “Kook je hetzelfde water een tweede keer, dan loop je het risico dat bepaalde concentraties versterken”, aldus chemist Anne Helmenstine. “Nitraten en fluoride bijvoorbeeld. Deze worden steeds geconcentreerder bij iedere kookbeurt en zal je dus meer binnenkrijgen, terwijl je die stoffen juist zo min mogelijk in je lichaam wil hebben.”

Wil jij dus zo zuiver mogelijk water, dan kun je het water beter één keer koken. Houd je niet van verspilling? Zorg dan dat je de waterkoker niet te vol doet.

Bron: Marie Claire, Beeld: Gossip Girl

Laatste nieuws

Zie ook