Onthuld: dít is het vieste apparaat van de sportschool

Jakkes!

Lees ook

We kunnen weer een nieuw puntje op ons motivatie-lijstje toevoegen als het gaat om buiten sporten, en dat is dat je niet te maken hebt met vieze fitnesstoestellen. Het blijkt namelijk dat sommige toestellen nog meer bacteriën bevatten dan een toiletpot. Jakkes!

Gatsie

Een Amerikaans bedrijf, FitRated, deed onderzoek naar verschillende apparaten uit verschillende toestellen. Het doel van dit onderzoek was om erachter te komen hoeveel bacteriën er op de toestellen zitten. En dat blijkt niet erg positief te zijn! Een gewoon gewichtje kan bijvoorbeeld al 362 keer meer bacteriën bevatten dan een gemiddelde wc-bril. Wait, whut?

Lees ook: Sporten als je spierpijn hebt, is het wel zo verstandig?

Het houdt niet op, niet vanzelf

Een loopband bevat een stuk minder bacteriën, maar wel 74 keer zoveel als op het handvat van een gemiddelde kraan. Nu zijn het niet de hoeveelheden waar we ons zorgen om moeten maken, maar het type bacterie. De typen bacteriën die werden gevonden kunnen op den duur zelfs huidinfecties, bloedvergiftiging of een longontsteking tot gevolg hebben. En dat is nou niet hetgeen wat jij graag wilde oplopen op het moment dat je naar de sportschool ging.

Toch kun je zelf al een hoop doen om je sportsessie wat gezonder en schoner te houden. "Zorg dat je de toestellen altijd desinfecteert voor en nadat je ze gebruikt, en loop nooit blootvoets. Vermijd ook zoveel mogelijk je gezicht aan te raken en was je handen en kleren meteen na je sportsessie,'' aldus Fitraded.

Bron: HLN.be Beeld: BSR

Laatste nieuws

Zie ook