Op déze manier hoor je dus pizza te eten

Handig!

Lees ook

Een heerlijk belegde pizza, wie houdt er niet van? En we zijn allemaal van mening dat je je pizza in een punt eet, toch? Maar of dat je je pizza nou in 6, 8 of een ander aantal stukken je mond in schuift, volgens voedselexpert Daniel Young is een ‘punt’ pizza niet hoe je het hoort te eten.

Pizza wallet

Het zou kunnen dat je een pizza dan eigenlijk met mes en vork moet eten, maar dat is dus ook niet het geval. Volgens Daniel is het geheim van eten zonder morsen de zogenaamde pizza wallet.

Op deze manier blijven de toppings op de plek waar ze horen en zou je in korte tijd extra veel pizza binnenkrijgen. Daniel legt uit wat deze pizza wallet precies is: “Je vouwt hierbij de pizza op als een portemonnee: dus twee keer op elkaar”. Volgens hem is dit dé manier waarop het gegeten wordt in de straten van Italië.

Lees ook: Hiér kun je onbeperkt wijn tappen uit een fontein

'Pizzawijsheid'

En hoe hij aan deze wijsheid komt? Daniel leerde deze manier van eten van een echte Napolitaanse pizzabakker: Enzo Coccia. Om je pizza ideaal te kunnen vouwen zou een dunne bodem het beste zijn. Weet je dat ook weer als je de volgende keer een pizza gaat bestellen.

Bron: Metro Beeld: Instagram, Eat, Pray, Love

Laatste nieuws

Zie ook