Aha: dit is waarom je laptop soms gaat blazen

Geen reden tot paniek, dus.

Lees ook

Laptops, tegenwoordig heeft iedereen er wel één. En hoe fijn het apparaat ook is, soms worden we er aardig zenuwachtig van. Helemaal als-ie uit het niets begint te blazen…

Blazen

Facebooken, series kijken of gewoon studeren. Véél uren besteden we achter onze laptop en hij is niet meer weg te denken uit onze levens.

Grote kans dat ook jij al vaker hebt meegemaakt dat je laptop gaat blazen. Dan denkt-ie opeens dat-ie een stofzuiger is. Ligt dat aan de programma's die je gebruikt, aan de hete temperaturen (bijvoorbeeld als je in de zon zit) of omdat hij gewoon al heel lang aan staat?

Lees ook: 9 Tekenen dat jouw Netflix binge-gedrag out of control is

Processor

Wij vroegen het ons af en gingen op onderzoek uit. Wat blijkt? Elke laptop heeft een ventilator, welke is bedoeld om de processor te laten afkoelen. Een processor wordt namelijk warm als hij 'bezig' is.

Dit kan gebeuren als je een zwaar programma gebruikt, bijvoorbeeld programma's met Flash als je series aan het streamen bent. Just be cool, en sluit zwaardere programma's af. Je kunt ook je laptop even op een verhoging zetten, zodat de onderkant goed kan luchten.

Laatste nieuws

Zie ook