Doutzen Kroes uit kritiek op Victoria’s Secret

Victoria's Secret kan helpen het probleem op te lossen.

Lees ook

In een open brief aan Victoria's Secret, die door tientallen modellen is ondertekend – onder andere door Doutzen Kroes -, staat dat het lingerie imperium een doorbrekende rol kan spelen in het stoppen van seksuele intimidatie. Doutzen roept iedereen op om te helpen.

Ernstige vergrijpen

Belangenclub Models Alliance deelt in de brief dat meerdere bekende fotografen Victoria's Secret hebben gebruikt om zo kwetsbare meisjes te lokken en zich aan hen te vergrijpen. ''Wij staan achter deze moedige vrouwen. Het breekt ons hart om deze verhalen te blijven horen. We kunnen en moeten het beter doen.''

Lees ook: Doutzen Kroes: Ik ben ook niet perfect.

Kritiek

Het lingeriemerk ligt al enige tijd onder vuur, door onder andere het niet mee laten doen van transgenders in de show. Waar iedereen zich eerder altijd verheugde op de grootse lingerieshow waar altijd flink werd uitgepakt, kan het nu rekenen op flinke kritieken. De show, die jaarlijks te zien is, is zelfs geschrapt.

Toch lijkt het merk eindelijk klaar te zijn voor verandering. Zo werd begin deze week bekend dat Valentina Sampaio het allereerste transgendermodel is dat voor Victoria's Secret aan de slag zal gaan.

Bron: Shownieuws Beeld: BSR, Instagram

Laatste nieuws

Zie ook