Shocking: het effect van blauw licht op je huid in beeld

Heftig!
Shocking: het effect van blauw licht op je huid in beeld

We spenderen tegenwoordig uren achter onze telefoon, laptop of iPad zonder dat we ook maar enig idee hebben wat het effect van blauw licht is op onze huid. Een vrouw genaamd Bianca Knight schrok zich een hoedje toen ze de schade aan haar huid in beeld bracht en deelt shocking foto's om anderen te waarschuwen.

Flink verouderd

Onbewust tast het licht dat van je scherm afkomt, HEV-light, je huid aan. Toen Bianca in de beauty-industrie terecht kwam, liet ze een pigmenttest doen. Ze is 29 jaar, maar zag dat haar huid al flink verouderd is. "Plots werd ik wakker geschud, zo slecht was mijn huid dus echt." Na een peeling is je huid weer in staat te verbeteren, maar door de ontdekking smeert Bianca nu ook een speciale SPF crème op voor in huis.

Lees ook: Jouw stappenplan voor een perfecte huid

Wake-up call

Aan de buitenkant zie je er weinig van en dat is ook de reden waarom je er waarschijnlijk niet bij stil staat. Toch hoopt Bianca anderen ook wakker te schudden. "Idealiter wil je dat de test een bleke, gelijkmatige dekking vertoont, maar de mijne was bedekt met donkere kringen en vlekken die laten zien waar mijn huid was beschadigd." Benieuwd naar de foto's? Je kunt ze HIER bekijken.

Bron: Daily Mail Beeld: BSR

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails', container: 'taboola-below-article-5f30df383a84e', placement: 'Below Article Thumbnails', target_type: 'mix' });