slogan

Nieuw in huidverzorgingsland: de injectable die géén filler is

Beautyflash! Er is een nieuwe injectable in town. Eentje die de huid zou boosten zonder op te vullen. Yep, je leest goed. Grazia ging op onderzoek uit.

Skin boost

Even voorstellen: de nieuwe held op anti-agingvlak: Profhilo. Dat is een hyaluronzuurgel zonder chemische toevoegingen, die wordt geïnjecteerd in de huid als boost. Zo stimuleert Profhilo de aanmaak van collageen, elastine en zelfs vetweefsel. Dit wordt ook wel ‘bioremodeling’ genoemd. Het gevolg? Versteviging in alle huidlagen en dat leidt weer tot een vollere, stralende skin.

Lees ook: Skin troubles? Dit is wat je moet doen voor een stralende huid

Multitasker

Naast het boosten van de gezichtshuid kan Profhilo ook worden ingezet bij huidverbetering. Daarbij is het een multitasker: handen, bovenarmen en decolleté liften ook mee op de voordelen van deze ‘natuurlijke injectable’. Je zou er zelfs halsverslappingen mee kunnen aanpakken. Ondanks dat het rimpels vermindert, zou Profhilo toch geen filler zijn. Nu vraag je je misschien af hoe dat zit. Je spuit toch iets in de huid? We vroegen het aan cosmetisch arts Katja Kiewiet de Jonge, autoriteit op het gebied van onder andere injectables. Katja voert in haar kliniek dagelijks meerdere Profhilobehandelingen uit en ziet de populariteit van de huidverjongingstechniek in een rap tempo toenemen.

“Profhilo activeert de huid van binnenuit”, zegt Katja. “Het betreft hier een stof die van nature ook in het lichaam aanwezig is, hyaluronzuur, maar dan in gelvorm. Alles wat je in de huid injecteert zal uiteraard enigszins volume geven, maar dat is dus niet het doel van de behandeling. Profhilo is ook niet echt een filler, je kan het eerder zien als een skin activator.” Dat is volgens Katja ook het grootste voordeel van de behandeling. “Het is geschikt voor diegenen die een natuurlijk huidverjongend effect willen, maar geen opgevulde Knabbel-en-Babbel- wangen. Maar ook als je al fillers gebruikt kan Profhilo als aanvulling dienen of hiermee gecombineerd worden”, aldus Katja.

De behandeling

Tijdens de behandeling worden vijf prikjes gezet, verspreid over het gezicht zodat de gel over het gehele gelaat zijn werk kan doen. Je hebt nagenoeg geen kans op blauwe plekken en op een enkel rood bultje na zie je niets meer van de prikjes. Wel moet je even geduld hebben. Anders dan bij een reguliere injectable is er niet meteen iets te zien – je huid moet zelf het werk doen, remember? In de 28 dagen na de behandeling zal de gel de huid aanzetten tot hydratatie en versteviging. Voor een optimaal resultaat herhaal je de treatment na die maand nog zo’n twee, drie of naar wens vier keer met tussenpozen van een maand. Kosten: zo’n €400 per 2 ml.

Tekst: Manon Hanssen-Meyering Beeld: BSR


,