Felle kritiek op de hoeveelheid ‘wijnen’ in Chateau Meiland

Wij gaan wijnen!

Lees ook

'Wijnen, wijnen, wijnen', is inmiddels een lifequote geworden voor de wijnliefhebbers onder ons. In Chateau Meiland drinken Martien en zijn familie regelmatig een wijntje, maar critici vinden nu dat het alcoholgebruik in het tv-programma te ver gaat.

Kritiek

Om half twaalf een wijntje drinken is voor Martien een gewoonte geworden. Het hoort dan ook bij een van zijn belangrijkste levenslessen. Maar bij RTL Boulevard werd er flink commentaar geleverd op het alcoholgebruik van de familie.

"Het is opvallend hoe wijn gepromoot wordt", zegt Wim van Dalen van kennisinstituut STAP. Floor van Bakkum voegt daaraan toe: "Ik vind half 12 echt veel te vroeg voor alcoholgebruik."

Lees ook: Is dit de echte reden dat Caroline uit Chateau Meiland vertrok?

Zien drinken, doet drinken

Verder zegt Wim van Dalen nog dat hij Martien en zijn familie maar onverstandig vindt. "Alsof je geen gelegenheid voorbij kan laten gaan zonder wijn." Volgens experts zijn kijkers bij het zien van wijn drinken ook geneigd om zelf een wijntje te nemen. "Zien drinken, doet drinken", sluit Floor van Bakkum af.

Volgens Talpa zelf valt het allemaal wel mee. "In Chateau Meiland ontspant de familie af en toe met een glaasje wijn na hard werken. Dit valt wat ons betreft allemaal onder de categorie verantwoorde consumptie en heeft niks te maken met excessief alcoholgebruik of het aanzetten daartoe."

Wat er gebeurt als Martien niet aan zijn glaasje wijn toekomt? Dat zie je in de Instagramvideo hieronder.

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Chateau Meiland, Instagram

Laatste nieuws

Zie ook