Honden op de werkvloer zorgen voor minder stress

Wie wil dit nou niet?

Lees ook

De kantoorhond is populair in Nederland en wij zijn fan. Een viervoeter zorgt voor minder stress, een fijne werksfeer en is een ijsbreker of leuk onderwerp in gesprekken. Het bedrijf Blixen in Breda en Nestle in Amstelveen zweren erbij.

Voor mensen die naar binnen gekeerd zijn en sociale contacten maken moeilijk vinden, zijn honden de perfecte hulp. De medewerkers bij Nestle zien dat een hond ontstrest. Als je het lastig hebt op werk of stress ervaart, kun je het dier aaien. Het zorgt hoe dan ook voor een goede sfeer.

Rottweiler op de werkvloer?

Toch moet je je ook niet vergissen en met je roedel wolfshonden of Rottweilers op de proppen komen. Niet alle honden zijn namelijk geschikt als "kantoorhond". Kies liever voor een ras als een labrador. Eentje die niet waaks is, extreem gehecht is aan zijn baas en om kan gaan met anderen.

Lees ook: Je kunt beter naast een hond slapen dan naast een mens

Mascotte

Naast alle gezondheids-benefits doet het natuurlijk ook wat voor het imago van een bedrijf. Maak van je kantoorhond een mascotte en mensen zullen sneller "even" langswippen voor een gezellig bezoek. Dat uiteraard weer tot mooie dingen kan leiden…

Door een hond op kantoor blijven mensen in beweging. De vrolijke stapper even uitlaten, of het pakken van een snack. Het helpt dus óók nog bij het gezond houden van werknemers.

Alles bij elkaar opgeteld, zeggen wij: ren naar je baas en zegt het voort.

Bron: Marie Claire | Beeld: BSR

Laatste nieuws

Zie ook