Exclusief: Duncan Laurence onthult reden van relatiebreuk

"Op een gegeven moment moet je daar eerlijk over zijn"

Duncan Laurence is weer op de markt en dat heeft hij geweten. De Songfestivalheld krijgt zelfs huwelijksaanzoeken per DM, maar hij doet het op zijn eigen manier.

Relatiebreuk

Duncan verscheen op het Nationale Opera & Ballet Gala zónder geliefde aan zijn zijde, want de zanger die op het Eurovisiesongfestival zegevierde met Arcade – een lied over een verloren liefde en gebroken hart – zag zijn eigen romance met Gerco Derksen deze zomer stranden.

De zanger bezwoor zijn volgers dat het goed met hem ging (‘Er is niemand dood’) maar over de reden van de relatiebreuk wilde hij niets zeggen. In gesprek met Grazia geeft hij opheldering. "Het komt erop neer dat we elkaar meer als vrienden dan als geliefden zagen. Op een gegeven moment moet je daar eerlijk over zijn. We hebben toen naar elkaar uitgesproken: ‘Het gaat niet meer’."

Zie ook: Duncan's auditie tijdens The Voice of Holland

Versneld

"We zijn in goede harmonie uit elkaar gegaan. We zijn nog steeds goede vrienden, spreken elkaar geregeld. Daar ben ik blij om, want we hebben zo veel bijzondere dingen meegemaakt samen. Het Songfestival en alles daaromheen heeft mijn leven op zijn kop gezet, maar ik zal niet zeggen dat dat de oorzaak is geweest van onze breuk. Wel denk ik dat het de dingen heeft versneld, legt hij uit.

Zie ook: Zó ziet de vriend van Duncan Laurence eruit

Gekke berichten

Zijn gewijzigde relatiestatus bracht een storm aan liefdesverklaringen teweeg. "Ik kan je vertellen, op het moment dat je single wordt, krijg je in één keer vanuit de gekste plekken berichten, verzoeken en DM’s, van telefoonnummers tot complete huwelijksaanzoeken. Maar ik ben juist iemand die heel erg down to earth is. Als ik iemand tegenkom, moet dat in real life, face to face, zijn en dan overkomt het je. Ik ga het niet opzoeken. Als het gebeurt dan gebeurt het."

Het hele interview met Duncan lees je in de Grazia van volgende week; vanaf woensdag in de winkel!

Tekst: Anette de Vries | Beeld: BSR

Laatste nieuws