6 tips om van ’s ochtends vroeg sporten je ding te maken

Zo raak jij gemotiveerd.

Lees ook

Om zeven uur 's ochtends sta je fris en fruitig op om een paar kilometer hard te lopen, na het sporten neem je een gezonde juice en om half 9 begin je vrolijk aan je werkdag. Is dit niet jouw ochtendroutine, maar wil je dit wel kunnen? Lees dan snel de onderstaande tips.

6 Tips

1. Zoek een sport buddy

Wanneer je problemen hebt met vroeg opstaan, is het hebben van een buddy extra handig. Zoek een vriend of vriendin die jou graag voor dag en dauw wil meeslepen naar een HIIT-les.

Lees ook: Wat is beter? 's Ochtends of 's avonds sporten?

2. Zet meerdere wekkers

Twee wekkers zetten, niet snoozen en gelijk opstaan is het beste wat je kunt doen als je vroeg op moet.

3. Slaap minstens zeven uur

Je kunt wel iedere ochtend om zeven uur de wekker zetten en opstaan, maar als je pas om één uur 's nachtst gaat slapen, houd je dit niet vol. Om goed te functioneren heb je minimaal zeven uur slaap nodig.

4. Zet 's avonds alles klaar

Als je zo vroeg opstaat, heb je geen zin om alles in de ochtend nog te moeten zoeken. Leg daarom je sportspullen de avond van tevoren klaar, zodat je tijd bespaart en stress voorkomt.

5. Vind je sportpassie

Zoek een sport die je echt leuk vind om te doen, zeker zo vroeg in de ochtend. Als je een work-out kiest die bij je past, is het makkelijker om het vol te houden.

6. Respecteer je lichaam

Als je voorheen niet of nauwelijks sportte en nu opeens van full focus aan de slag gaat, zal je moeten respecteren dan je lichaam niet altijd honderd procent zal meewerken. Gun het tijd om te rusten en op te laden voor een andere work-out. Als je geforceerd gaat sporten, ga je namelijk geen resultaat zien.

Bron: Happy in Shape | Beeld: Pretty Little Liars

Laatste nieuws

Zie ook