48 uur in... Havana

De leukste hotspots op een rijtje.
48 uur in... Havana

Alles wat je nodig hebt om de Cubaanse hoofdstad te ontdekken is 48 uur en deze gids.

DAG 1 10.00 UUR PLAZA VIEJA
Wakker worden doe je op Plaza Vieja, met koffie en ontbijt bij La Vitrola. En je kunt ook blijven hangen voor de lunch, want er valt genoeg te kiezen op de kaart.

DAG 1 11.00 UUR SAN ISIDRO
Havana is een openluchtmuseum, met ook steeds meer street-art. De indrukwekkendste muurschilderingen vind je in de buurt San Isidro. Een beetje uit het centrum, maar lekker niet toeristisch.

DAG 1 14.00 UUR MUSEO DE LA REVOLUCIÓN
Belangrijkste museum van het eiland!

DAG 1 17.00 UUR CLANDESTINA
Originele souvenirs scoor je bij Clandestina, Cuba’s eerste privately owned fashion label. En alles is gemaakt van gerecyclede materialen.

DAG 1 19.00 UUR LA GUARIDA
Stop in ieder geval even om een foto te maken van de beroemdste trap in Havana, maar loop hem ook zeker op om te eten in een van de oudste paladars (familierestaurants) van de stad.

DAG 1 00.00 UUR FÁBRICA DE ARTE CUBANO
Kunst, muziek en mojito’s komen samen in deze kunstgalerie slash club.

DAG 2 09.00 UUR MALECÓN
Bijkomen van alle mojito’s doe je met een wandeling over de Malecón, de beroemde boulevard. Spot onderweg de prachtige klassieke auto’s in allerlei mooie kleuren. Maar pas op voor de golven als je dicht langs de muur loopt.

DAG 2 11.00 UUR CALLEJON DE HAMEL
Gecreëerd door de Cubaanse kunstenaar Salvador González, is deze straat vol muurschilderingen en sculpturen een ode aan Afro-Cubaanse religies. Ga zitten bij het café voor een vroege lunch.

DAG 2 13.00 UUR PLEIN VAN DE REVOLUTIE
Bezoek het plein waar alle grote parades plaatsvinden, met op de achtergrond de enorme beeltenissen van Che Guevara en zijn collega-revolutionair Camilo Cienfuegos.

DAG 2 15.00 UUR NECRÓPOLIS DE CRISTÓBAL DE COLÓN
Dwaal rond over een van de grootste begraafplaatsen van de wereld. Beroemd vanwege de vele beeldhouwwerken en monumenten en daarom net een museum.

DAG 2 20.00 UUR TOPOLY
Iran meets Cuba in dit coole restaurant.

DAG 2 23.00 UUR HOTEL NACIONAL
Een cuba libre drink je op het terras van het bekendste hotel van de stad. Geld over? Dan kun je hier ook een nachtje slapen. Frank Sinatra deed dat ook.

DAG 3 09.00 UUR MORRO-CABAÑA
Eindig je bezoek cultureel en pak een taxi naar MorroCabaña, de twee belangrijkste forten van Havana. Ze staan niet voor niets op de Unesco Werelderfgoedlijst.

Tekst en fotografie: Marisa Boskma

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails', container: 'taboola-below-article-5f2c49335374c', placement: 'Below Article Thumbnails', target_type: 'mix' });