48 uur op… Ibiza

Alles wat je nodig hebt!

Lees ook

Van hippiemarkt tot healthy lunch en van nachten dansen tot uitbrakken op het strand. Op Ibiza kan alles.

DAG 1 11.00 UUR AIGUA BLANQUES
Beach day! Prachtige stranden, Ibiza heeft er legio. Favoriet bij de locals is Aigua Blanques. Ook noteren: Sa Caleta en Cala d’Hort. Of neem Cala Benirrás, waar de hippies de zon ’s avonds de helderblauwe zee in trommelen.

DAG 1 14.00 UUR WILD BEETS
Voor een gezonde lunch check je de vegetarische en dagverse happen bij Wild Beets. Een oase van rust en groen, met op de kaart de beste buddha bowls en burgers.

DAG 1 15.00 UUR RENT A CAR
Tip: huur een auto. Zo ontdek je de mooiste afgelegen baaitjes

DAG 1 16.00 UUR ASSAPORAMI
Vers van het strand, drink je – met je billen hopelijk niet al te rood – melk uit een kokosnoot. Bij het goedverscholen Assaporami is het met felgekleurde stoeltjes een vrolijke bedoeling.

DAG 1 19.00 UUR ES VEDRÀ
Een moment van rust voor de night out. Met uitzicht op Es Vedrà – het onbewoonde eiland en tevens USP van Ibiza – waar vanwege het magnetische veld elektrische apparaten niet werken. Voer voor spannende verhalen…

DAG 1 21.00 UUR CALA GRACIONETA
Perfect voor een late night dinner, de Spanjaarden dineren immers ook niet voor achten. Doe dat bij outdoorrestaurant Cala Gracioneta, dankzij de toffe meubels, boomlampen en tekstborden uiterst instagrammable.

DAG 1 00.00 UUR HÏ IBIZA
Om een feestje kun je niet heen. Doe dat bijvoorbeeld bij Hï Ibiza, de voormalige Space, waar onze eigen Sunnery James en Ryan Marciano en Armin van Buuren een show hebben. En overnacht aan de overkant in Ushuaïa Ibiza Beach Hotel.

DAG 2 11.00 UUR PASSION CAFÉ
Uitbrakken bij Passion Café. Met zeven vestigingen een begrip op het eiland en met bijzonder veel keuze uit vegetarische en vegan gerechten. Eet en drink je kater weg met hun pancakes, granola’s en smoothies.

DAG 2 13.00 UUR FORMENTERA
Even de rust opzoeken? In een half uurtje vaar je over naar Formentera, het rustige zusje van Ibiza. Perfect om even bij te komen en te genieten van de prachtige natuur aldaar. Afvaarten genoeg!

DAG 2 17.00 UUR HIPPIEMARKT
Tijd om te shoppen. Dat kan op een van de vele hippiemarkten. Ibiza wordt niet voor niets het eiland van de hippies genoemd. Maar er zijn nog meer markten. Punta Arabí, bijvoorbeeld, al sinds 1973, of Las Dalias, sinds 1985.

DAG 2 18.00 UUR OUDE STAD
Struin door de straten van de oude stad van Ibiza-stad, vol met fijne boetiekjes.

DAG 2 19.00 UUR AUROBELLE
Kleurrijk, bohemian, en je krijgt er echt zin in de zomer van. De items van Aurobelle roepen meteen het ultieme Ibiza-gevoel op. Shoppen maar!

DAG 2 21.00 UUR AUBERGINE
Laatste avondmaal in de kleurrijke tuin van Aubergine. Dit restaurant werkt à la farm-to-table: alle ingediënten komen of uit eigen tuin, of uit die van de buren. Heerlijk bijkomen in een chille omgeving.

Tekst: Sigrid Stamkot | Fotografie: Kikmultem.com, iStock

Laatste nieuws

Zie ook