Miljuschka Witzenhausen openhartig over oom Willem Holleeder

Wow...

Miljuschka Witzenhausen vertelt voor het eerst openhartig over impact die de rechtszaak van haar oom Willem Holleeder op haar heeft gehad. "Ik heb altijd met dreiging geleefd", vertelt ze in de nieuwste Vrouw.

Vrees

Het is voor Miljuschka nooit makkelijk geweest om het nichtje te zijn van Willem Holleeder. “De vrees blijft altijd. Maar de vrees is voor mij kleiner dan de vrees die mijn moeder voor haar broer heeft”, vertelt Miljuschka.

“Als het voorbij is, dan is het voorbij, heel simpel. Ik weet niet of dat een instelling is die ik mij eigen heb gemaakt. Ik heb altijd met die dreiging geleefd, dus ik weet niet of het anders was geweest als het niet zo was.”

Lees ook: Miljuschka Witzenhausen deelt een emotioneel bericht op Instagram

Rotzooitje

"Als ik één ding heb geleerd, los van mijn familiegeschiedenis, is het dat het leven een rotzooitje is. En dat het f*cking oneerlijk is”, gaat ze verder. “Sommigen hebben alles mee en doen er niks mee. Een ander is straatarm, maar geniaal. Sommigen krijgen een kind en horen twee maanden later dat ze kanker hebben en doodgaan. Je weet gewoon nooit welke kaart je trekt in het leven. Dus je moet vooral doen waar je zin in hebt", aldus de tv-kok.

Miljuschka kan desondanks haar familiegeschiedenis wel genieten van haar gezinnetje. "Het is ook echt mijn redding geweest, omdat ik zo grenzeloos ben. Als ik de kinderen niet zou hebben, had ik helemaal geen reden om te stoppen met werken, thuis te komen of wat dan ook", vertelt ze.

Kinderen creëren een kader in mijn leven. Alles wat ik doe, doe ik voor hen. Ik moet ze naar bijles en naar clubjes brengen. Het is ongelooflijk, de onvoorwaardelijke liefde die ik voel sinds ik kinderen heb. Daarmee is helemaal niks te vergelijken. En vanaf de allereerste dag dat ze er zijn, ben ik alleen maar bang dat er iets met ze gebeurt.”

Bron: RTL Nieuws | Beeld: BSR

Laatste nieuws