Out & About: Cultuur, lifestyle, uitgaan

Weekendtips
Out & About: Cultuur, lifestyle, uitgaan

Nog niks gepland dit weekend, maar wil je wel graag de deur uit? Grazia tipt de leukste to-do's. Van festivals, feesten en markten tot shopadressen, een must-see lunchtentje of film- en boekentip. Dit is er te doen in het weekend van 22 en 23 november.

Koop vast je ticket voor Fête du Champagne

De eerste editie was een groot succes, dus hartstikke logisch dat er een tweede versie komt van Fête du Champagne. In het Amsterdamse Westerpark krijgt dit sprankelende festival nu een feestelijk winterjasje aangemeten. Al wandelend door een sprookjesachtig decor kun je proosten met meer dan 100 verschillende soorten champagne en andere smakelijke drankjes. Meer info vind je hier.

Waar: Westerpark, Amsterdam
Wanneer: van 29 november tot en met 1 december 2019

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Fête du Champagne (@feteduchampagne) op

Ga naar Amsterdam Art weekend

Kunstliefhebbers, verzamelen! Meer dan vijftig galeries en musea delen de nieuwste ont-wikkelingen op het gebied van moderne beeldende kunst. Ook leuk: Printing Plant, een speciale kunstboekenbeurs. Get inspired! Meer info vind je hier.

Waar: Amsterdam
Wanneer: van 21 tot en met 24 november 2019

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Amsterdam Art | Weekend (@amsterdam.art) op

Bezoek Mediavrouwen

Hoog tijd om pionierende vrouwen in de mediawereld in the picture te zetten, aldus het Museum Hilversum (samen met het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid). Je ziet er legendes als Mies Bouwman, maar ook Eva Jinek & NikkieTutorials. Inspirerende dames, die hun plekje in de media 100% verdiend hebben.

Waar: Museum Hilversum
Wanneer: tot 31 december 2019

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Bart van der Linden (@bartvdli) op

Hotspot: The Student Hotel Berlijn

Het eerste Student Hotel opende in 2008 in Rotterdam haar deuren. Snel volgden andere steden, waaronder Amsterdam, Parijs, Florence en Barcelona. Sinds kort is er ook in Berlijn een vestiging van dit frisse concept neergestreken. Centraal gelegen in de hippe wijk Mitte, hebben ze in de inrichting gekozen voor een typische Berlijnse stijlcombinatie tussen grunge en glamour. Er zijn 450 kamers, een openluchtbioscoop, fitnessstudio, co-working space en restaurant. Meer info vind je hier.

Waar: Berlijn
Wanneer: altijd

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door The Student Hotel Berlin (@tsh_berlin) op

Ga naar Queen Anastacia

We kennen haar van die killer stem en de hits die we begin jaren ’00 allemaal meezongen, maar nu is Anastacia ook musicalster. In de Queen-musical We Will Rock You speelt ze de Killer Queen en dat willen we niet missen natuurlijk!

Waar: AFAS Theater
Wanneer: tot en met 8 december

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door We Will Rock You (@wewillrockyoumusical) op

Koop vast je ticket voor Valhalla

Op 21 december is het weer zo ver. RAI Amsterdam wordt omgetoverd tot een magisch feest. De achtste editie van Valhalla biedt dit jaar weer een diversiteit aan artiesten en live acts. Met muziek stijlen zoals house, techno, disco, hip-hop en urban verdeeld over vijf zalen, is er voor ieder wat wils. De kaarten zijn meestal snel uitverkocht, daarom is het slim om nu alvast je kaartje te kopen! Dat kan hier.

Waar: RAI Amsterdam
Wanneer: 21 december 2019

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Valhalla Festival (@waytovalhalla) op

Ga naar het International Documentary Film Festival Amsterdam

Ben jij een filmliefhebber? Dan moet je zeker weten even een kijkje gaan nemen bij dit festival. Van woensdag 20 november tot en met zondag 1 december zal het International Documentary Film Festival plaatsvinden. Op maar liefst 24 verschillende locaties verspreid door Amsterdam worden documentaires getoond. Bij Lil'Amsterdam, in de Amstelpassage op het Centraal Station, is dit jaar voor het eerst een van de festivallocaties. Zeker weten leuk om te bezoeken dus! Meer info vind je hier.

Waar: Amsterdam
Wanneer: 20 november t/m 1 december 2019

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Lil' Amsterdam Central Station (@lil.amsterdamcentralstation) op

Snacken bij Hurryhurrygogo

Sinds kort heeft Hurryhurrygogo haar deuren geopend in Amsterdam. Deze nieuwe snackbar is het zusje van Happyhappyjoyjoy en koppelt zich aan het bruisende nachtleven van Amsterdam. De snack-bar is elke nacht tot ver na middernacht geopend en naast een lekkere midnight snack kun je ook aan de bar blijven hangen voor een drankje. Gezellig toch? Meer info vind je hier.

Waar: Singel 460, Amsterdam
Wanneer: vanaf 31 oktober 2019

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Hurryhurrygogo (@hurryhurrygogoams) op

Beeld: Instagram, iStock

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails', container: 'taboola-below-article-5f70a481473cb', placement: 'Below Article Thumbnails', target_type: 'mix' });