Iehk: deze vrouw kreeg een infectie na bezoek aan nagelsalon

O my...

Lees ook

De zogenaamde dip powder manicure – een poeder als alternatief voor acrylnagels – is de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Maar helaas gaat deze manicure niet bij iedereen vlekkeloos…

Bethany

De Amerikaanse Bethany bezocht een salon bij haar in de buurt en nam deze manicure. Tijdens de manicure schuurde de nagelstyliste per ongeluk een stuk vel van haar nagel.

Vervolgens dipte ze gewoon Bethany's vinger in het poeder en ging ze verder met de manicure. Met alle gevolgen van dien. Ongeveer een week later kreeg de klant vreemde plekjes rond haar nagels en uiteindelijk begonnen haar nagels op te zwellen, te bloeden en kwam er pus uit. Na een doktersbezoek bleek dat ze een schimmelinfectie had. De horror!

Lees ook: Life hack: Zo droogt je nagellak een stuk sneller

Infectie

"Omdat de nagels eerst opgeschuurd worden met een metalen apparaatje kan dit gevaarlijk zijn. Want wanneer de huid opengesneden wordt, kan dit tot gevolg hebben dat er een infectie tevoorschijn komt", vertelt dermatoloog Cheryl Karcher.

Bethany heeft deze infectie dus gekregen doordat ze in haar vel geknipt is en niet door de dip powder. Ook voegt Cherly eraan toe dat salons hygiënisch te werk moeten gaan, maar dit helaas niet altijd het geval is. Zo worden de poeders vaak gewoon terug in de kast gezet. Een tip? Neem je eigen poeder mee! Dan weet je zeker dat deze hygiënisch is.

Nu maar hopen dat deze vrouw haar geld terug gekregen heeft.

Bron: Health | Beeld: BSR

Laatste nieuws

Zie ook