Column Rose Bertram: ‘Wij modellen hebben de afterparty natuurlijk ook niet overgeslagen’

Rose leeft the glamorous L.A. Life!

Lees ook

Rose Bertram (25) is internationaal topmodel, influencer en schrijver van het kookboek Chubby in Shape. Ze woont samen met haar vriend Gregory van der Wiel en dochter Naleya (1) in Los Angeles en leeft daar the glamorous L.A. Life.

Tot rust komen

"Eerder deze maand was ik bij de Europe Music Awards van MTV in Sevilla. Ik was een van de social influencers die kijkers een kijkje gaven achter de schermen en op de rode loper. Daar heb ik onder meer mijn vriendinnen Leomie Anderson en Joan Smalls geïnterviewd. Erg leuk om te doen, en daarna hebben we met z’n allen de show gekeken vanuit de vipruimte. Ik ben veel met Joan en met Doutzen opgetrokken. We zitten natuurlijk alle drie in het modellenvak, dan heb je altijd veel te bespreken. En wij modellen hebben de afterparty natuurlijk ook niet overgeslagen! Na al die glamour van de EMA’s, ben ik met Naleya en Greg voor een paar weken naar Nederland vertrokken. Daar kom ik altijd erg tot rust. We hebben veel tijd doorgebracht met de familie van Greg en lekker veel Surinaams gegeten. Dat is niet te vinden in Los Angeles en we missen het echt. Een patatje oorlog in Nederland en een friet-stoofvlees in België staan ook standaard op onze to-do-list. Ook al hebben we op allerlei plekken gewoond – Parijs, Turkije, Italië, Toronto en nu L.A. – voor mij voelen Nederland en België als het normale leven. Hier zoek ik de vrienden op waar ik mee ben opgegroeid. Die hebben een levensstijl zoals ik die ken, zoals ik ook ben opgevoed."

Het nuchtere Nederland

"Zelf kom ik natuurlijk uit België en ik ben geregeld op en neer gereden om daar mensen te bezoeken. Maar het voelt inmiddels haast alsof ik Nederlands ben – mijn werk speelt zich veel meer hier af. Ik heb ook het idee dat Belgen minder geïnteresseerd zijn in zaken als de modellenwereld en Amerika. Niet dat ik dat erg vind hoor, die verschillen zijn juist leuk en het is wat België België maakt. Ook voor Naleya vinden we het belangrijk dat we altijd naar Nederland blijven terugkomen. Dit is haar cultuur, en ik wil dat ze daar zoveel mogelijk van meekrijgt. Ik hoop vooral dat ze het nuchtere van de Nederlanders overneemt, hopelijk dan in combinatie met het harde werken dat de Amerikanen gewend zijn. Natuurlijk ben ik nu veel bezig met mijn Amerikaanse carrière, maar ik wil toch ook altijd actief blijven in Nederland. Ook nu heb ik weer veel leuke gesprekken gehad over samenwerkingen. Ik kan daar nog niets over zeggen, maar ik kijk ernaar uit! We krijgen als we hier zijn geregeld de vraag of we ooit nog terugkomen. Voorlopig zie ik dat niet gebeuren. Maar zeg nooit nooit!"

Laatste nieuws

Zie ook