Naomi van As: ‘Het was zwaar’

'Het was uitdagend'

Lees ook

2019 was haar eerste complete jaar als moeder, en dat was behoorlijk pittig voor voormalig hockeyster Naomi van As (36). "Ik ben de eerste periode best veel alleen geweest."

Moederschap

Waar Naomi van As haar hockeycarrière in 2017 achter zich heeft gelaten, leeft haar vriend Sven Kramer nog wel een topsportleven. De ex-hockeyster en haar schaatskampioen verwelkomden op 21 oktober 2018 hun eerste kindje, dochter Kae. Dat was even zoeken naar een nieuwe balans.

Naomi: "Het moederschap is heel bijzonder, leuk en liefdevol, maar ook uitdagend. Vooral de eerste periode vond ik zwaar. Sven was vaak weg om te schaatsen, wat logisch is, en wat ik ook begrijp en wat ik van tevoren wist, maar toch…" Nu gaat het prima. "Ik heb mijn draai gevonden."

Lees ook: Naomi van As beleeft angstige momenten door ziekenhuisopname dochter

Bezige bij

Of ze haar leven als topsporter weleens mist? Nee. "Ik zou het lichamelijk ook niet meer aan kunnen, die tijden zijn voorbij." Ze is nu met andere dingen bezig. "Ik heb nog een paar projecten lopen, waar ik nog niets over mag zeggen, en ik ben lekker aan het moederen. Kae is nu nog zo klein dat ik zoveel mogelijk tijd met haar wil doorbrengen, maar ik zal altijd bezig blijven. Ik ben iemand die uitdagingen zoekt, doelen stelt, beter wil worden in de dingen die ik doe. Wat dat dan ook is, want ik vind zoveel dingen leuk. Ik staar me niet blind op één ding."

Tekst: Anette de Vries | Beeld: BSR

Laatste nieuws

Zie ook