Dit zijn de meest voorkomende make-up blunders

Ben jij hier schuldig aan?

Lees ook

Waarschijnlijk heb je jezelf wel eens betrapt op een make-up blunder. Je weet wel, toen je als 16-jarige met een veel te dikke laag bronzer de deur uit ging, niet helemaal snapte waar lipliner nou voor bedoeld was en een dikke zwarte streep eyeliner onder je ogen heel cool vond. Maar ook nu ga je misschien weleens de mist in, zonder dat je het door hebt. Dit zijn de 10 meest gemaakte make-up fouten.

Blunders

1. Je wenkbrauwen kaalplukken

Naturlijk wil je geen oerwoud boven je ogen, maar haal ook niet teveel weg. Het geeft je gezicht veel meer uitstraling als je mooie volle wenkbrauwen hebt.

Lees ook: Door deze beautyhack heb je nooit meer problemen met het aanbrengen van oogschaduw

2. Je wenkbrauwen volledig inkleuren

Een beetje bijtekenen doen we allemaal, maar overdrijf het niet. Ga voor een natuurlijke look en vul alleen de gaten in, zodat je niet twee dikke zwarte strepen boven je ogen hebt.

3. Over contouren

Als we Kim Kardashian moeten geloven is contouren helemaal hét ding. Shape je jukbeenderen een stuk naar voren en creëer prachtige schaduwen. Maar de onthoudt, de bedoeling van contouren is er beter uitzien, zonder dat je ziet dat je aan het shapen bent geweest.

4. Kleurverschil

Een klassieke fout die nog steeds veel gemaakt wordt: foundation op je gezicht aanbrengen en niet je nek meenemen. Het resultaat: een enorm kleurverschil.

5. Lipstick op je tanden

Heb je netjes je lippen knalrood gestift, blijkt een uur later dat het ook al de hele dag op je tanden zit. Houd daarom tussendoor in de gaten of alles nog netjes op z'n plek zit.

6. Te donkere lipliner

Ook eentje in de categorie 'kan echt niet meer': donkere lipliner en lichte lippenstift. Gebruik je graag lipliner? Kleur dan liever je hele lippen in. Win-win, want zo blijft ook je lippenstift daarna beter zitten.

7. Te veel poeder

Poeder is er om je make-up op zijn plaats te houden en een glim-hoofd tegen te gaan. Maar teveel poeder zorgt ervoor dat je eruitziet als een spook, dus poeder het geheel met mate af.

8. Gechipte nagels

Je nagels mooi in de lak is altijd goed en staat verzorgd. Maar je wilt natuurlijk niet dat er na een half uur al begint af te bladderen. Gebruik daarom een goede topcoat of gellak om zo lang mogelijk van je nagels te genieten.

9. Een oranje gezicht

Een beetje bronzer om er gezonder uit te zien doen we allemaal. Maar té veel poeder is een no go. We willen er natuurlijk niet uitzien als een sinasappel.

10. Te veel parfum

Lekker ruiken geeft een boost aan je zelfvertrouwen. Maar spuit met mate, want je wil niet dat mensen om je heen misselijk worden van jouw overdosis aan geur.

Zo, deze blunders hoeven we in ieder geval niet meer te maken!

Beeld: BSR

Laatste nieuws

Zie ook