Waarom Beyoncé en Jay-Z bleven zitten tijdens het volkslied met Super Bowl

Aha!

Lees ook

Een aantal dagen geleden vond de Super Bowl plaats, waar iedereen in de break door Shakira en J.Lo omver werden geblazen. Ook voor Demi Lovato was een belangrijke rol weggelegd, zij mocht namelijk het volkslied zingen. Maar waar iedereen tijdens het volkslied opstond, besloten Beyoncé, Jay-Z en dochtertje Ivy te blijven zitten. En dat zorgde voor flink wat kritiek. Jay-Z komt nu zelf met een reactie.

Protest

Verschillende media dachten dat de twee uit protest voor raciale ongelijkheid in Amerika niet zijn gaan staan. Sommigen vonden het merkwaardig omdat Jay-Z met zijn label Roc Nation een samenwerking is aangegaan met de organisator van Super Bowl.

Dit maakt de rapper een actief onderdeel van Inspire Change. Dit is een initiatief dat organisaties support die werken aan meer raciale en sociale gelijkheid in Amerika. De man van Beyoncé is zelfs mede-organisator van de Super Bowl Halftime Show.

Lees ook: Zien: Jennifer Lopez treedt samen met dochter op tijdens Super Bowl Halftime Show

Artiestenmodus

Tijdens een lezing van Jay-Z op de Columbia University legt hij uit waarom hij bleef zitten. Een leraar vraagt aan de rapper of er een bepaalde boodschap achter hun actie zit. Waarop de hij antwoordt: "Nee, dat was het niet. Sorry". Daarna legt Jay-Z uit dat ze te geconcentreerd naar het optreden keken om op te staan. Toen de twee gingen zitten legde Beyoncé aan haar man uit hoe Demi Lovato zich moest voelen tijdens haar optreden. Hij legt uit dat de twee gelijk in 'artiestenmodus' gingen zodra het optreden begon en ze zich vooral bezig hielden met het geluid.

De rapper vertelt ook dat een statement maken niet nodig was, omdat er al een diverse groep artiesten op het podium stond. "Het grootste, luidste protest, speelde zich al af op het podium", laat hij weten.

Bron: HLN, RTL Boulevard | Beeld: BSR

Laatste nieuws

Zie ook