Schokkend nieuws over werksfeer Victoria's Secret

Heftig!
Schokkend nieuws over werksfeer Victoria's Secret

Victoria's Secret ligt al langere tijd onder vuur vanwege het schoonheidsideaal dat zij uitstralen. Het bedrijf ontving veel kritiek omdat ze vrouwonvriendelijk zouden zijn. Afgelopen weekend kwam er schokkend nieuws naar buiten over de werksfeer bij het bedrijf. Modellenorganisatie The Model Alliance eist dat het lingeriemerk hier actie tegen onderneemt.

Schokkend nieuws

Er is dit weekend schokkend nieuws naar buiten gekomen over hoe het er bij Victoria's Secret aan toe gaat. De New York Times publiceerde een artikel waarin 30 oud en huidige werknemers hun verhaal doen. Ze gaven aan dat de sfeer binnen het bedrijf vrouwonvriendelijk is, er wordt gepest en er daarnaast ook sprake is van wangedrag.

Een belangrijke man van het moederbedrijf L Brands zou modellen hebben gevraagd hem te zoenen. Ook zou hij modellen op schoot hebben getrokken en een model vlak voor de Victoria's Fashion Show 2018 in haar kruis hebben gegrepen.

Lees ook: Officieel: Victoria's Secret Fashion Show komt niet meer terug

Open brief

The Model Alliance schreef een open brief waarin staat dat zij eerder Victoria's Secret hebben uitgenodigd om deel te nemen aan hun RESPECT-programma. Dit programma zorgt voor een veilige werkomgeving voor vrouwen. Het lingeriebedrijf gaf aan daar geen interesse in te hebben.

Na het nieuws wat dit weekend naar buiten kwam schrijft The Model Alliance dat het antwoord van Victoria's Secret op hun uitnodig voor het RESPECT-programma onacceptabel is.

Lees ook: Zien: dit Victoria's Secret model is getrouwd

Kritiek

Victoria's Secret ligt de laatste tijd geregeld onder vuur en krijgt bakken kritiek. Het schoonheidsideaal dat het lingeriemerk de kijker voorschotelde zou niet meer van deze tijd zijn en de show an sich vrouwonvriendelijk.

Twee jaar terug ontstond ophef toen de marketingbaas van het bedrijf liet weten dat er in de show geen plaats was voor transgenders en plussize-modellen. Afgelopen zomer werd bekend dat de baas van L Brand banden had met de veroordeelde Jeffrey Epstein, wat het hele gebeuren nog ingewikkelder maakte.

Bron: Shownieuws | Beeld: BSR

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails', container: 'taboola-below-article-5f7084711d058', placement: 'Below Article Thumbnails', target_type: 'mix' });