Imanuelle Grives vertelt waarom ze drugs dealde

De actrice klapt uit de school

Lees ook

Imanuelle Grives werd afgelopen zomer opgepakt op festival Tomorrowland vanwege drugshandel. De actrice heeft hiervoor twee maanden in de cel gezeten, maar is inmiddels weer op vrije voeten. Ze vertelt nu waarom ze destijds drugs dealde.

Rol in film Suriname

De advocaat van Imanuelle vertelde afgelopen zomer dat de actrice drugs dealde omdat ze zo in haar rol voor de film Suriname kom komen. Dat was niet helemaal waar, maar ook niet helemaal onwaar, vertelt ze nu. "Het inleven ging niet om: haha, ik ga nu actief drugs verkopen. Dat was nooit het plan. Het was meer de sfeer die eromheen hangt. Ik ben heel nieuwsgierig. Soms iets te veel, helaas", vertelt ze aan De Volkskrant.

Lees ook: Imanuelle Grives verschijnt bij première film Suriname

Opgepakt

Nog voor de ticketcontrole op het festival is Imanuelle opgepakt. Ze verbleef destijds in een Airbnb en de verhuurster had de politie getipt. Zij was in het appartement door de spullen gaan zoeken en vond drugs in een pruik. "Op mijn kamer lagen 77 xtc-pillen, 1 gram cannabis, 11 gram cocaïne, 1,8 gram hasj, 11 gram amfetamine, 9 gram ketamine, 3,5 gram mdma en een flesje ghb", vertelt ze. De actrice heeft op het festival alleen xtc verkocht aan een andere festivalganger en de rest van de drugs die ze op zak had was voor eigen gebruik.

Lees ook: Collega's Imanuelle Grives doen boekje open over arrestatie

Intensieve therapie

De actrice vertelt dat het destijds niet goed met haar ging. Ze was erg druk met hard werken maar ook met hard feesten. Met de drugs probeerde Imanuelle zo ver mogelijk van zichzelf af te zijn. Ze wilde haar frustraties, pijn en woede niet voelen en greep naar verdovende middelen. Dat ziet ze nu in. "Voor mij persoonlijk was het goed, dat kan ik nu wel zeggen. Ik had het nodig. Het was hard, maar waardevol. Alleen hebben veel mensen een prijs betaald voor mijn les."

De actrice volgt nu intensieve therapie. Ook wil ze graag verder met acteren en heeft ze al verschillende verzoeken binnen gehad.

Bron: RTL Nieuws | Beeld: BSR

Laatste nieuws

Zie ook