Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Eek! Het kluisje in je hotelkamer is niet zo betrouwbaar als je denkt

Dit wisten we nog niet...

Eek! Het kluisje in je hotelkamer is niet zo betrouwbaar als je denkt

Vooral bij een hotel heb je eigenlijk alle mogelijkheden om je spullen op te bergen wanneer je je kamer verlaat. Al lijkt het in sommige gevallen niet altijd even veilig te zijn…

Local

Het is nooit verstandig om met een pak geld rond te lopen, want hoe erg je ook probeert om op een local te lijken, mensen die kwaad in de zin hebben, zien gelijk dat jij een toerist bent.

Vaak laat je een deel van je geld dus in een kluisje, maar ook voor je paspoort, reispapieren en sieraden is het vaak een uitkomst.

Lees ook: Dit doen vakantiegangers allemaal met een waterkoker op de hotelkamer

Kluisjes

Toch lijken de kluisjes op hotelkamers helemaal niet zo veilig te zijn als je had verwacht. Ondanks dat je bij aankomst altijd een eigen code moet installeren, ontdekte Brad Reid, een Amerikaanse toerist, dat er maar weinig voor nodig is om een kluis te kraken.

Toen hij zijn kluiscode was vergeten, hoorde hij van het hotel dat hij gewoon de standaardcode 00000 moest gebruiken om de kluis te kunnen openen.

Lees ook: Yikes! Dit zijn de vijf smerigste plekken in een hotelkamer

Code

Door deze code te gebruiken gaat je kluisje in de meeste gevallen dus altijd open, ook als je van tevoren een andere code hebt ingesteld. Wellicht dus toch geen slecht idee om je spullen voortaan in je koffer – als je hier een slot op hebt zitten uiteraard – of een andere veilige plek te bewaren.

Bron: Libelle | Beeld: The Spy Who Dumped Me