Consumentenbond waarschuwt voor AliExpress

De cijfers noemt de consumentenbond schokkend.

Lees ook

Het is wellicht verleidelijk om goedkope producten te kopen bij internationale webshops als AliExpress, maar veilig is het niet. Dat blijkt uit onderzoek.

Richtlijnen

Om maar direct met de deur in huis te vallen: sommige producten kunnen zo goedkoop zijn, omdat de Europese veiligheidsrichtlijnen niet worden gehanteerd. Dit geldt voor maar liefst tweederde van de producten. Dit blijkt uit een test van de Consumentenbond.

Lees ook: Geniaal: zo verlies je nooit meer je AirPods

Producten

Wel 250 producten werden getest en daarvan voldeed bijna tweederde (165 stuks) niet aan de veiligheidsregels. De producten waren gekocht bij onder andere AliExpress en eBay. Sommige producten bleken erg gevaarlijk. Elektrische apparaten kunnen bijvoorbeeld een shock geven, oververhit raken, smelten of zelfs in brand vliegen.

Voor degene die graag shopt bij de Action is er geen enkele reden tot paniek. Veel van deze producten komen ook uit China, maar worden wel gecontroleerd en goedgekeurd.

Lees ook: Dit is de reden waarom jouw AliExpress-bestelling er eeuwen over doet

Conclusie

Naar aanleiding van dit onderzoek adviseert de Consumentenbond om geen kleding, sieraden, cosmetica, speelgoed of apparaten die op stroom werken te kopen via een platform buiten de EU.

Bron: De Telegraaf | Beeld: Mean Girls

Laatste nieuws

Zie ook