Temptation Island-presentatrice Annelien klapt uit de school over nieuw seizoen

"Laat ik het zo zeggen..."

Lees ook

Het was de vraag of Temptation Island zou terugkeren, maar deze week is er toch een nieuw seizoen begonnen. Presentatrice Annelien Coorevits (33) reageert op alle ophef en blikt vooruit.

Nieuwe seizoen

We moéten het vragen: kan Annelien iets loslaten over het nieuwe seizoen, dat morgen van start gaat? "Het belooft een bewogen seizoen te worden. Vorig seizoen was anders dan andere, omdat eigenlijk niemand echt iets verkeerd deed. Dat bewees dat ook wij niets in de hand hebben. Maar laat ik het zo zeggen: programma­ matig is het nieuwe seizoen weer heel goed. Er zitten een aantal nieuwe elementen en twisten in, waar ik nog niks over kan zeggen, maar die gaan voor de nodige spanning en drama zorgen."

Zie ook: Beelden Temptation Island 2020 gelekt: wát een drama!

Bekendheid

De klacht vorig jaar was dat de koppels slecht gecast waren. "Het is altijd een beetje een gok met de kandidaten. Voor mijn gevoel zaten er mensen bij die vooral mee­ deden voor de bekendheid. Dat is natuurlijk niet de juiste insteek. Het is verleidelijk voor jonge mensen om bekend te willen worden, maar ik denk altijd: bezint eer je begint. Denk goed na of je je relatie wel op het spel wil zetten en die bekendheid écht wil. Vaak hoor ik dat ze er achteraf spijt van hebben. Dit jaar zitten er twee koppels in die al lang samen zijn. Dat verwondert me altijd: waarom doe je dan mee aan zo’n programma?"

Lees ook: Dit is waar en wanneer je de eerste aflevering van Temptation Island kunt bekijken

Ophef

Eind vorig jaar kwamen realityshows in Nederland onder vuur te liggen. Annelien herkent die ophef niet. "Ik kan alleen maar uitgaan van mijn eigen ervaringen bij Temptation Island, en ik heb zelf nooit ervaren dat gren­zen zijn overschreden. Niets moet bij Temptation, wij kunnen ook alleen maar werken met de beelden die de kandidaten leveren. Wij staan er zelf ook altijd weer van versteld als er erge dingen gebeuren. Ik sta echt niet aan de zijlijn te juichen van: yes!"

Dat terwijl ex-kandidaat Rosanna zei dat Alex werd gepusht om naakt naast haar te gaan liggen. "Ik zit er al vijf jaar met mijn neus bovenop en heb nooit meegemaakt dat de productie iets oplegt. Als kandidaat heb je altijd een keuze. Natuurlijk werken we met verleiders en we staan er elke keer weer van versteld hoe gedreven die zijn. Maar het blijft een relatie­test en de koppels weten waar ze aan beginnen, maar er moet altijd weder­zijdse toestemming zijn."

Tekst: Jill Waas | Beeld: Temptation Island

Laatste nieuws

Zie ook