Anna Nooshin vertelt over mogelijke besmetting coronavirus

De YouTuber deelt belangrijke informatie over het virus.

In een video voor InstagramTV vertelt Anna Nooshin over haar situatie rondom het coronacrisis. De GGD heeft namelijk contact met haar gezocht, om te vertellen dat ze in contact is geweest met een besmet persoon.

Positief

Afgelopen week kwam het nieuws naar buiten dat mode-ontwerpster Josh Veldhuizen besmet is met het virus. Anna was enkele dagen daarvoor samen met Josh op een intiem event om de nieuwe JoshV collectie te vieren. Toen Anna in Gambia was, werd ze gebeld door Josh met het bericht dat ze positief was getest op het virus. De influencer heeft vervolgens ook een brief van de GGD ontvangen waarin stond dat ze zichzelf goed in de gaten moet houden en tot 23 maart fysiek contact zoveel mogelijk moet vermijden.

De brunette vermoedt dat de kans klein is dat ze het virus heeft opgelopen, want ze voelt zich prima. "Maar dat is lastig, want je kunt het natuurlijk ook hebben zonder dat je het merkt." Ze blijft dan ook zoveel mogelijk binnen. "Het komt gewoon allemaal best wel dichtbij en ik denk dat het goed is om hier even kort bij stil te staan."

Lees ook: Mascha 'Beautygloss' Feoktistova reageert op mogelijke besmetting coronavirus

Informatie

Voor de video heeft Anna met onderzoeker Bert Slagter gesproken die helder uit weet te leggen wat het coronavirus precies inhoudt én omdat ze bewustwording wil creëren om de situatie echt serieus te nemen. "Alle vormen van fysiek contact moet je echt zoveel mogelijk vermijden. Dat betekent niet dat je in een soort sociale isolatie moet of dat je niemand meer mag spreken. Via media kun je alles nog doen", aldus de YouTuber. Ze sluit af: "Wij als jongere generatie kunnen het sleutelfiguur zijn om ervoor te zorgen dat het virus niet sneller verspreid wordt."

Woedend

Volgens de moeder van haar stiefdochter heeft Anna zich niet genoeg aan die maatregelen gehouden. De dochter van haar verloofde Nassim Zeta was in die periode namelijk bij hun en daar is ze niet blij mee. Op Instagram heeft ze een lang bericht geplaatst, waarin ze haar frustratie uit. "Hoe kan je met zo'n enorm bereik een informatieve video posten met daarin jouw persoonlijke zorgen, maar niet de verantwoording nemen om mij te informeren, terwijl mijn dochter dagen onder jullie verantwoording was?" schrijft de ex-vriendin van Nassim op Instagram. Ze laat ook weten dat ze Anna inmiddels gesproken heeft en de influencer haar excuses heeft aangeboden.

Bron: RTL I Beeld: BSR, Instagram

Laatste nieuws