doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_below_menu_allpages');

6 Top tips voor het afsluiten van een Sim Only abonnement

Thank us later!
doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_below_image_article');
@media (max-width: 679px){#fig-617309cfc9644 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-617309cfc9644 img{#fig-617309cfc9644 img.lazyloading{width: 470px;height: 470px;}}@media (min-width: 680px) and (max-width: 680px){#fig-617309cfc9644 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-617309cfc9644 img{#fig-617309cfc9644 img.lazyloading{width: 624px;height: 624px;}}@media (min-width: 681px) and (max-width: 1320px){#fig-617309cfc9644 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-617309cfc9644 img{#fig-617309cfc9644 img.lazyloading{width: 1290px;height: 726px;}}@media (min-width: 1321px){#fig-617309cfc9644 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-617309cfc9644 img{#fig-617309cfc9644 img.lazyloading{width: 948px;height: 533px;}}6 Top tips voor het afsluiten van een Sim Only abonnement

Even Instagram checken, op het WhatsAppje van je beste vriendin reageren en het laatste nieuws lezen... Je kunt je geen leven meer voorstellen zonder smartphone. Een passend telefoonabonnement is daarom een must. Wil je niet iedere keer een nieuw toestel? Dan is een Sim Only abonnement dé oplossing. Wij delen zes tips om voordelig een abonnement zonder telefoon af te sluiten.

doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_in-content_top_article');

1. Een Sim Only abonnement met een los toestel er naast

Je kunt een telefoon bij je abonnement nemen. Die krijg je er echter niet gratis bij, zoals vaak gedacht wordt, maar betaal je maandelijks af. Je kunt er daarom vaak beter voor kiezen om een Sim Only abonnement af te sluiten en daarnaast een los toestel te kopen. Je bent met een abonnement zonder toestel vaak goedkoper uit omdat je meer keus aan providers hebt. Abonnementen met toestel kun je maar bij 6 Nederlandse providers afsluiten, terwijl je abonnementen zonder toestel ook nog bij de 5 Sim Only providers kunt afsluiten. Deze hebben vaak abonnementen die veel goedkoper zijn. Een ander voordeel is dat je veel meer keus hebt aan toestellen. Bij een provider kun je, als je geluk hebt, kiezen uit ongeveer 50 smartphones, terwijl er wel honderden bestaan. Via een vergelijksite kun je dan kijken waar je het toestel het goedkoopst scoort.

2. Bespaar met een 2-jarig abonnement

Een 2-jarig Sim Only telefoonabonnement is (bij dezelfde provider) altijd goedkoper dan een 1-jarig telefoonabonnement. Hetzelfde geldt voor een flexibel maandabonnement met dezelfde inhoud. Vaak is het voordeel voor een 2-jarig abonnement bij een provider 1 euro per maand ten opzichte van een abonnement met een looptijd van 1 jaar, en 2 euro per maand, in vergelijking met een maandelijks opzegbaar mobiel abonnement. Niet alle providers bieden 2-jarige telefoonabonnementen aan, maar bij genoeg providers is die optie wel mogelijk.

3. Altijd flexibel met een maandelijks opzegbaar contract

Voor degenen die niet één of twee jaar vast willen zitten aan een contract, is er een maandelijks opzegbare optie. Het is een flexibel maandabonnement, dus je kunt gemakkelijk van provider wisselen (wel één maand opzegtermijn) of je wensen veranderen. Dit maandelijkse contract is alleen mogelijk zonder toestel. Je kunt kiezen uit zeven providers, dus er zit altijd wel een aanbieding bij waar je blij van wordt.

4. Besparen op je verbruik met onbeperkt bellen en onbeperkt internet

Unlimited data wordt steeds populairder. Dat betekent onbeperkt internet, onbeperkt bellen of onbeperkt sms’en. Of allemaal. Deze abonnementen zijn meestal iets duurder per maand, maar voorkomen wel hoge buitenbundel kosten. Dus weet jij van jezelf dat je dagelijks uren gaat internetten, of heb je in het verleden hoge rekeningen gekregen omdat je zoveel belde met je beste vriendin, dan is dit zeker het overwegen waard. Goodbye, hoge rekeningen achteraf!

5. Een zakelijk abonnement zonder toestel afsluiten

Voor ondernemers is het afsluiten van een zakelijk mobiel abonnement een gouden tip. Voor bijna hetzelfde geld krijg je een betere service en meer ondersteuning vanuit de provider. Daarnaast kun je de kosten zakelijk opvoeren, waardoor de kosten aftrekbaar zijn voor de inkomstenbelasting en voor de omzetbelasting. Win-win-situatie! Een aantal providers die dit doen zijn KPN, Vodafone, T-Mobile en Tele2.

6. Een BKR registratie en toets omzeilen

Wanneer je een betalingsachterstand hebt of je een betalingsregeling hebt getroffen, heb je een negatieve BKR registratie. Bij het afsluiten van een abonnement met toestel, word je BKR getoetst. Sta je negatief geregistreerd, dan krijg je geen abonnement met telefoon ter waarde van €250 of meer. Een Sim Only abonnement kan in dat geval wel, omdat je de telefoon zelf aanschaft en niet hoeft af te betalen. Hetzelfde geldt voor mensen die wel een abonnement met toestel kunnen afsluiten, maar geen BKR registrering willen. Bij een abonnement inclusief telefoon met een waarde vanaf €250 krijg je namelijk een BKR notering. Als je een Sim Only abonnement neemt, kun je geen BKR notering krijgen.

doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_in-content_bottom_article');