Yolanthe openhartig over date-geruchten

"Mijn focus ligt op andere dingen"

Lees ook

Niemand minder dan Yolanthe Cabau (35) is deze editie gasthoofdredacteur van Grazia. De actrice, presentatrice en co- founder van Free a Girl heeft een heftig jaar achter de rug, maar blijft in de liefde geloven. Wij spraken haar over de date-geruchten die rondgaan.

Heftig jaar

Het is geen geheim dat Yolanthe door haar scheiding met Wesley Sneijder een heftig jaar achter de rug heeft. "Ik ben er nog niet helemaal, maar het gaat goed. Sommige momenten voel ik me heel sterk en kan ik de hele wereld aan; dan kijk ik vooruit en niet achteruit. Maar er zijn ook dagen – zeker nu ik veel op mezelf aangewezen ben – dat ik wat minder sterk ben en dingen zo graag anders had gezien. Maar zo is het nu eenmaal niet gelopen." Meer over de breuk lees je hier.

Verhalen

Yolanthe werd de afgelopen maanden aan verschillende mannen gelinkt. Ze is echter nog niet officieel aan het daten. "Mijn focus ligt op andere dingen. Als ik in Nederland ben, werk ik veel en ga ik van hot naar her. Ik heb geaccepteerd dat er daardoor soms verhalen over mij verschijnen in de media, dat hoort erbij als je een publiek figuur bent", vertelt ze. "Gelukkig verdwijnen ze ook altijd snel weer, simpelweg omdat ze allemaal niet waar zijn."

Lees ook: Rico Verhoeven reageert op geruchten rondom romance met Yolanthe Cabau

Focus

Waar haar focus wél op lag, was Free a Girl, waar ze zelfs de Women’s Advocacy Award voor heeft gewonnen. "Ik ben ontzettend dankbaar dat ik de positie heb gekregen in het leven dat ik dit kan doen. We hebben nu meer dan vijfduizend meisjes kunnen redden. Zij hebben onderdak, kleding, voeding, scholing en kunnen weer terug de maatschappij in. Ik wil blijven strijden met Free a Girl tot het laatste kind bevrijd is. Dat zal misschien niet tijdens mijn leven gebeuren, maar ik hoop dat ik dit van generatie op generatie kan doorgeven, net zoals Martin Luther King heeft gedaan. Mijn kind is het belangrijkste in mijn leven, maar qua levensdoel staat dat dit dik op één."

Lees ook: Sylvia Sneijder laat zich uit over hereniging Yolanthe Cabau en Wesley Sneijder

Heftige strijd

Veel mensen zien vooral haar glamourkant, maar niet de heftige strijd die ze al twaalf jaar voert. "Ik was vrij jong toen ik met Free a Girl begon en had vooraf niet kunnen inschatten hoeveel tijd, gedoe en energie het zou gaan kosten. Het onderwerp kinderprostitutie ligt supergevoelig in deze wereld. We worden vaak tegengewerkt en hadden al honderd keer kunnen zeggen: ‘We geven op en stoppen.’ Maar zolang we kunnen, gaan we keihard door."

De heftige dingen die ze ziet, wennen echter nooit. "Ik maak elk jaar een reis voor Free a Girl, en dat is heel mooi, maar ook heel confronterend. Ik durf van mezelf te zeggen dat ik een tough cookie ben. Ik ben een stoere, sterke vrouw, maar als het om kinderen gaat, ben ik super emotioneel. Soms krijg ik een linkje doorgestuurd en zit ik gewoon te huilen op de bank. Xess vraagt dan: ‘Mama, wat is er?’ Ik wil die beelden niet aan hem laten zien, maar ik kan mijn verdriet ook niet verbergen."

Het hele interview lees je in de nieuwe Grazia die nu in de winkel ligt!

Tekst: Jill Waas | Fotografie: Martika de Sanders

Laatste nieuws

Zie ook