Gaby Blaaser openhartig over stukgelopen relatie: ‘Ik was mezelf anderhalf jaar lang kwijt’

"Ik was niet gelukkig"

Lees ook

We raken maar niet uitgepraat over De Bachelorette, waarin Gaby Blaaser het stralende middelpunt is. Wij spraken haar over haar vorige, stukgelopen, relatie en haar kinderwens. "Dat is een van de redenen dat het met mijn ex is misgelopen."

Stukgelopen relatie

Gaby is al lang single en dat is niet voor niets. Ze is flink gekwetst geweest in de liefde, waardoor haar hart in de vriezer lag. "Het voelt toch als een soort falen wanneer je relatie stukloopt, terwijl alles perfect leek. We hadden alles samen, maar ik was niet gelukkig. We dachten gewoon niet hetzelfde over de toekomst en dan wordt het heel moeilijk. Ik heb alles laten gaan en ben opnieuw begonnen" vertelt ze.

De Bachelorette hoor daarbij. "Het is een fantastisch avontuur, maar ook doodeng, want ik moest me weer kwetsbaar opstellen. Het mooie was dat ik hier niet weg kon rennen, dus ik moest dat proces van gevoelens wel aangaan."

Lees ook: Gaby Blaaser doet boekje open over opnames De Bachelorette

Te lief

Volgens Gaby's ouders is ze te lief in relaties. "Ik ga altijd een relatie in met het idee dat ik met die man wil trouwen. En het klopt dat ik soms te lief ben en mezelf wegcijfer. Het is weleens gebeurd dat ik mezelf anderhalf jaar lang kwijt was. Ik zette hem continu op één en jaagde mijn eigen dromen niet meer na. Ik ben de afgelopen jaren wel echt gegroeid en weet dat ik dat niet meer wil. Mijn carrière is superbelangrijk voor mij en ik zal nooit meer iets laten voor een man. Dat vraag ik van hem namelijk ook niet. Maar het zal altijd een zwakke plek blijven, dus ik moet er wel voor waken."

Lees ook: Wait, what: stapt déze kandidaat zelf uit De Bachelorette?

Kinderwens

Haar droom om moeder te worden, is één van de redenen dat haar vorige relatie het niet heeft gered. "Als je mij vraagt wat ik écht graag wil, naast presenteren in Duitsland, is dat moeder worden. Ik wil daar – als het me gegund is – niet nog vijf jaar mee wachten. Het is voor mij wel voorwaarde dat een man dit ook wil. Die kinderwens is een van de redenen dat het met mijn ex is misgelopen. Hij wilde het gewoon niet en kon mij niet beloven dat ’t nog zou komen. Ik dacht: ik kan wel bij hem blijven, maar dan loop ik het risico dat ik over tien jaar nog met mijn kinderwens zit, en je weet nooit of het dan nog lukt."

Lees ook: Gaby Blaaser krijgt het aan de stok met déze BN'er

Working mom

Hoewel ze een drukke carrière heeft, ziet ze zichzelf ook als working mom. "Ik zal mijn carrière nooit laten gaan, want voor mijn gevoel sta ik nog hartstikke aan het begin. Maar ik geloof dat dit zich vanzelf wel oplost. Ik heb fantastische ouders die het alleen maar heel mooi zouden vinden om me erbij te kunnen helpen."

Dat ze dan uit shape raakt, heeft ze er absoluut voor over. "Ik ben ook wel iemand die op een gegeven moment de knop kan omzetten. Ik weet dat ik mijn vorm niet kan behouden als ik zwanger raak, en daarna zal ik er gewoon alles aan doen om zo snel mogelijk weer in shape te zijn."

Het hele interview lees je in de nieuwe Grazia die morgen in de winkel ligt.

Tekst: Jill Waas | Fotografie: Tom ten Seldam

Laatste nieuws

Zie ook