Met déze tips voorkom je zweetplekken

Handig!

De temperaturen stijgen en de zomerkleding kan weer uit de kast. Eén nadeel: we zweten sneller. Niet erg fijn als je die vlekken metéén op je kleding ziet. We hebben daarom een aantal tips tegen zweetplekken voor je op een rijtje gezet.

Tips & tricks

1. Scheer regelmatig je oksels

Deze tip heeft niet veel uitleg nodig. Doordat je de haartjes weghaalt, blijft het zweet minder hangen en voorkom je dus plekken en nare geurtjes.

Lees ook: Waarom steeds minder vrouwen oksels scheren

2. Ga aan de slag met je conditie

Haal je sportkleding maar uit de kast, want ja, sporten helpt tegen zwetende oksels. Door een goede conditie op te bouwen, zorg je ervoor dat je hartslag lager wordt en daardoor minder transpireert. Dus, had je nog geen doel om voor te sporten? Dan is dit de perfecte oplossing!

3. Koop zogeheten okselpads

Okselpads zijn gewoon te koop bij de drogist en de ultieme oplossing voor zwetende oksels. Je kan net zoveel zweten als je wil, maar je ziet niks op je shirt. Dit komt doordat het zweet absorbeert en in de pads opgenomen wordt. De perfecte oplossing!

4. Kijk goed naar de stoffen van je kleding

Ben jij een grote fan van kleding die gemaakt is van synthetische stoffen? Dan hebben we slecht nieuws voor je. Door deze stof is de kans veel groter dat je zweetplekken krijgt. We raden je daarom aan om over te stappen op katoen. Deze stof is erg luchtig en dus minder kans dat je zweetplekken ziet.

5. Een speciale deodorant kan wonderen verrichten

Haal een antiaspirant deodorant in huis! Deze deo bevat namelijk andere ingrediënten die ervoor zorgen dat je minder zweet.

6. Laat alcohol en cafeïne zoveel mogelijk staan

Een terrasje pakken met een lekker glaasje wijn of een goede koffie, dat willen we allemaal wel, maar het helpt niet tegen je zwetende oksels. Door het drinken van cafeïne-houdende dranken en alcohol verhoogt je hartslag en wordt je lichaam warmer. Je gaat daardoor meer zweten onder je oksels. Dus ja, dan toch maar een watertje?

7. Probeer zo min mogelijk gestrest te zijn

We herkennen het allemaal wel, je ergens heel druk om maken en zelfs zo druk dat je het er warm van krijgt. Dit zorgt dan ook voor het nodige zweet. Dit moeten we dus juist voorkomen. Dus merk je dat je aan het stressen bent, neem even rust. Hierdoor zal het zweten gegarandeerd minder worden!

Bron: Cosmopolitan I Beeld: Gossip Girl

Laatste nieuws