Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Waar iedereen het na de corona-persconferentie van gisteren over heeft

Aha!

Waar iedereen het na de corona-persconferentie van gisteren over heeft

Gisteren was voorlopig de laatste persconferentie omtrent het coronavirus. Goed nieuws, omdat het virus langzaamaan afneemt, maar aan de andere kant betekent het ook dat we afscheid moeten nemen van doventolk Irma Sluis. Verdrietig nieuws, vinden velen.

Bekende Nederlander

Irma werd vanwege haar tolkwerk tijdens de persconferenties van Mark Rutte in één klap een bekende Nederlander. Onder andere haar gebaar voor 'hamsteren' ging viral en er werd geschrokken gereageerd toen Irma tijdens één van de uitzendingen ineens door een andere tolk werd vervangen.

Lees ook: Doventolk Irma Sluis heeft rol in film te pakken

Afscheid

Ook gisteren was Irma weer het onderwerp van gesprek, al ging het deze keer niet om haar gebaren, maar over het feit dat dit voorlopig de laatste keer was dat Irma op televisie te zien was.

"Wel jammer dat we nu ook Irma moeten missen. Kunnen we niet vragen of ze gewoon elke week een half uurtje mag komen?" vraagt een Twitteraar. "Geen spreekkoren in het stadion. Nou dan doen we dat toch gewoon in gebarentaal!" stelde een ander voor.

Ook minister de Jonge sprak zijn dank tegenover de doventolken uit in een speciale post. "De afgelopen tijd zorgden Irma en Corline ervoor dat de persconferenties toegankelijk waren voor doven en slechthorenden én dat veel Nederlanders kennismaakten met gebarentaal. Bedankt!', schreef hij op Instagram.

Bron: RTL Nieuws | Beeld: NPO, Instagram