doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_below_menu_allpages');

NikkieTutorials deelt sneer uit naar brein achter Harry Potter

Nikkie is not amused!
doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_below_image_article');
NikkieTutorials deelt sneer uit naar brein achter Harry Potter

NikkieTutorials deelt een flinke sneer uit aan J.K. Rowling, de schrijfster van alle Harry Potter-boeken. De make-up goeroe was namelijk niet zo blij met bepaalde uitspraken van de schrijfster, zo laat ze weten op haar Twitter-account.

doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_in-content_top_article');

Uitspraak

De ophef rondom de schrijfster begon toen ze op Twitter schreef dat er een betere benaming moest komen voor mensen die menstrueren. Ze kwam daardoor op het woord vrouwen. Volgens haar was dat een simpelere benaming voor die situatie.

Lees ook: NikkieTutorials deelt bijzondere foto van vroeger

Transfoob

Bij veel mensen op Twitter schoot deze uitspraak in het verkeerde keelgat. Zo ook bij Nikkie. "En dan te bedenken dat ik groot fan was van Harry Potter. J.K. Rowling, je bent een schande. Je hebt geen idee hoeveel pijn je mensen aandoet. Shame on you!", twitterde Nikkie.

Na alle ophef rondom de uitspraken van J.K. Rowling, maakte de schrijfster zelf duidelijk dat ze geen transfoob is. "Natuurlijk doet het leven van transgenders ertoe," zei ze onder andere.

Veel acteurs uit de Harry Potter-reeks zoals, Daniel Radcliffe, Emma Watson en Rupert Grint, hebben zich afgekeerd van de uitspraken van de schrijfster.

Bron: RTL Boulevard I Beeld: BSR, Twitter

doDisplay('div-gpt-ad-GraziaNL_in-content_bottom_article');