Wake-up call: ‘Ineens zag mijn minnaar er zó gewoontjes uit’

Chantal had een affaire met Thom.

Lees ook

Naam: Chantal (29) | Relatie: getrouwd | Beroep: P&O adviseur

Sex als konijnen

"De dag dat Thom mijn nieuwe collega werd, was ik meteen verliefd. Die ogen. Zijn vastberadenheid. Maar Thom was getrouwd. En ik ook. Daarom gebeurde er – op wat flink flirten na – helemaal niets. Alles veranderde na een workshop. Ik kreeg een lift van Thom en klaagde onderweg dat mijn man weinig ruggengraat had. Ronan zette me op zo’n hoog voetstuk dat ik me rot verveelde in mijn huwelijk. Zelfs tijdens de sex dacht hij meer aan mij dan aan zichzelf. Maar scheiden, omdat je man ‘te lief’ is? Dat voelde absurd. Wat ook meespeelde is dat Ronan uit een welgesteld gezin komt. We hebben een prachtig huis en elk een luxe auto. Voor het geld hoef ik niet te werken. Terwijl ik leegliep, legde Thom zijn hand op mijn been. Hij vertelde dat zijn vrouw zwanger was en totaal geobsedeerd was door baby’s. Elk gesprek ging over spuugdoekjes of luieremmers. Vrijen weigerde ze, omdat ze continu te moe was. Thoms hand gleed steeds hoger richting mijn kruis. Ik voelde zoveel opwinding na twee jaar oogcontact. Razendsnel zetten we de auto aan de kant. We hadden sex als konijnen. Ik vond het zo spannend en lekker. Thuis voelde ik me schuldig, maar niet genoeg om op te biechten dat ik was vreemdgegaan. Toen ik tegen Ronan verzuchtte dat ik doodop was van de cursus, liet hij het bad vollopen en bracht een kop thee.”

Sex op het toilet

“Thom en ik bleven elkaar zien. Soms lunchten we samen of bezochten een museum, waarna we steevast sex hadden op het toilet. Ronan verlaten wilde ik niet. Thuis was ik altijd weer blij met zijn vertrouwdheid om me heen, ook al leefden we onze eigen levens. Ook Thom wilde niet weg bij zijn gezin. Voor ons werkte deze affaire perfect. Ik had energie voor tien. Zelfs Ronan merkte op dat ik goed in mijn vel zat. En toen kwam de coronacrisis. Ik zat opgesloten in één huis met Ronan en miste Thom vreselijk. We openden een Instagram-account waarvan we allebei het wachtwoord hadden. Om-en-om postten we foto’s van vakantiebestemmingen waar we heen zouden gaan als alles weer ‘normaal’ werd. Bellen lukte amper. We waren allebei zelden alleen. Door de crisis en het gemopper om ons heen besefte ik wel steeds beter hoeveel geluk ik had. Terwijl iedereen klaagde over ophokken, kletsten Ronan en ik in onze tuin in de jacuzzi. We bestelden sushi en keken dronken naar de sterren. Op één zo’n avond vertelde Ronan hoe erg hij me miste. Al jaren. Hij vond onze relatie oppervlakkig en vond dat we corona moesten zien als een kans om elkaar terug te vinden. Hij vond zichzelf een watje geworden, soms vrat hij zichzelf op als ik hem weer eens als vanzelfsprekend nam. Ik was verrast, had geen idee dat Ronan zo dacht. Langzaam raakten we in gesprek en voor het eerst in tijden hadden we weer goede sex.”

Burgerlulletje

“En toen was er dat corona-werkoverleg. We zaten allemaal voor onze pc. Ik extra opgetut, Thom afgemat en in een verwassen T-shirt van South Park. Zijn dochter jengelde op de achtergrond. Ineens zag Thom er zo gewoontjes uit, daar tussen zijn suffe eiken meubels, in een woonkamer vol kindertroep. Wat had ik ooit in hem gezien? Thom veranderde binnen twee minuten van verleidelijke hotshot naar burgerlulletje. Hij was gewoon een leugenachtige vader die zijn gezin bedrogen had. Niet dat ik overigens heilig was. Na het overleg reageerde ik niet meer op zijn hartenkreten en ik sloot ons gezamenlijke Instagram-account. Ik was er klaar mee. Intussen leefde Ronan door onze gesprekken helemaal op. Hij werd steeds feller en assertiever, op een prettige manier. Hij pakte oude hobby’s weer op en ook in bed werd het steeds leuker. Wat ik zag, beviel me zeer. Ik besefte dat mijn huwelijk voor mij kostbaar was en ik had spijt dat ik het had laten versloffen. Ik had een trouwe, lieve man die hard werkte aan onze relatie. Dat had ik ook moeten doen. Ineens deelden we weer alles met elkaar en wat ons dwars zat, ook al zweeg ik over Thom. Die was geen bedreiging meer. Ik besefte dat Thom een projectie was geweest van wat ik miste in Ronan. Nu Ronan eindelijk voor zichzelf koos, bleek hij de man van mijn dromen. Ik ben zo blij dat ik mijn huwelijk niet heb opgegeven voor Thom. Ronan en ik hebben niet alleen de crisis overwonnen, maar vonden ook een nieuwe en verbeterde versie van elkaar.”

Tekst: Eveline Karman | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook