Dit is hoe het koninklijk huis hun vakantie in Griekenland doorbrengt

Het is anders dan normaal.

Het coronavirus zorgt er bij velen voor dat de zomervakantie er dit jaar iets anders uitziet dan normaal. Zo ook voor de de koninklijke familie. Zij vertrokken vorige week na het persmoment naar hun villa in Griekenland.

Vakantie

Drie dagen geleden vloog de koninklijke familie naar hun Griekse Villa op het eiland Peloponnessos. Een inwoner laat weten dat het koningspaar graag op dit eiland komt. "Ze vinden het eten lekker en houden van de cultuur."

Een andere inwoner laat weten dat er op het eiland genoeg privacy is. "Er zijn hier niet veel camera's en journalisten. Het is hier rustig en wat gemoedelijker en dat vinden ze fijn."

Lees ook: Fotograaf vergeet dat camera's nog lopen tijdens persmoment met koninklijke familie

Corona

Ook is het coronavirus in Griekenland veel minder aanwezig dan in andere landen. Hierdoor kan de koninklijke familie zich vrij bewegen in het land. De maatregelen zijn redelijk te vergelijken met Nederland, zo vertelt RTL Nieuws-verslaggever Laura Veneman.

Justine Marcella, hoofdredacteur van Vorsten, laat weten dat de familie nu wel constant moet oppassen met wat ze doen. "Het koningspaar weet als geen ander wat de coronamaatregelen inhouden, maar tegelijkertijd hebben ze het ook niet heel lastig."

De hoofdredacteur laat dan ook weten dat de villa zo groot is dat ze de 1,5 meter maatregel makkelijk kunnen handhaven. "De eetkamer en keuken is bij elkaar al 160 vierkante meter dus ze zouden zelfs nog mensen kunnen uitnodigen", aldus Justine. Verder hebben ze een eigen boot tot hun beschikking en genieten ze van een privéstrand.

Bekijk *HIER* het hele fragment.

Bron: RTL Boulevard I Beeld: BSR

Laatste nieuws