Kim Kardashian doet boekje open over de psychische gezondheid van Kanye West

Een emotioneel bericht
Kim Kardashian doet boekje open over de psychische gezondheid van Kanye West

Na de veelbesproken uitspraken van Kanye West tijdens zijn campagnebijeenkomst afgelopen zondag, maken familie en vrienden zich zorgen over zijn psychische gezondheid. Kim Kardashian vertelt nu voor het eerst over de bipolaire stoornis waar de rapper aan lijdt.

Bipolaire stoornis

Kim deelt op Instagram Stories een reeks van drie foto's waarin ze het emotionele verhaal van Kanye vertelt. De realityster legt uit dat het heel moeilijk en pijnlijk is om de definitie van een bipolaire stoornis te begrijpen.

Ook vertelt ze dat ze erg op haar en Kanye's privacy is gesteld, maar vanwege de misvattingen en vooroordelen die er zijn over deze stoornis, wil ze toch haar verhaal kwijt. "Wie Kanye kent weet dat zijn woorden niet altijd gelijk zijn aan zijn intenties", begint ze.

"Mensen die niet bekend zijn met stoornissen hebben snel hun oordeel klaar. Familie en vrienden kunnen erop aandringen dat ze hulp zoeken, maar mensen met een stoornis moeten dat zelf willen", schrijft ze.

Lees ook: Kardashians in shock na bizarre uitspraken Kanye West

Publiek figuur

Ook legt ze uit dat ze begrijpt dat Kanye een publiek figuur is, maar voegt er aan toe dat hij momenteel veel doormaakt.

"Hij is een briljante, maar een gecompliceerde man die niet alleen onder druk staat als artiest en zwarte man, maar ook het verlies van zijn moeder heeft meegemaakt en te maken heeft met de druk en het isolement die wordt versterkt door zijn bipolaire stoornis."

Ze sluit haar verhaal af en vraagt daarmee om empathie en compassie om zo samen met haar familie en vrienden door deze moeilijke tijd te komen.

Lees ook: Kanye West wil al twee jaar scheiden van Kim Kardashian

Opmerkelijke uitspraken

De bijeenkomst van afgelopen zondag werd door de media vooral als rommelig beschreven. De rapper barstte in huilen uit en onthulde dat hij Kim bijna dwong een abortus te plegen toen ze zwanger was van North.

"Ik heb bijna mijn dochter vermoord! Ik heb bijna mijn dochter vermoord! Ze had de pillen al in haar hand, totdat God zich tot mij keerde en zei dat als ik met zijn visie zou f*cken, hij dat ook met die van mij zou doen", schreeuwde hij.

Verder riep hij dat hij niet verbaasd zou zijn als Kim na zijn uitspraken een scheiding aan zou vragen "maar dan ben ik altijd blij dat ze North ter wereld heeft gebracht." Ook haalde de rapper verschillende keren uit naar zijn vrouw en schoonmoeder via Twitter, meer daarover lees je hier.

Bron: Instagram I Beeld: BSR

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails', container: 'taboola-below-article-5f35501cd6ae3', placement: 'Below Article Thumbnails', target_type: 'mix' });