Whoopie

Ik hou het niet meer bij. Zitten we nu midden in de cake pops rage? Zijn het de madeleines of de macarons die in zoete...

Ik hou het niet meer bij.

Zitten we nu midden in de cake pops rage? Zijn het de madeleines of de macarons die in zoete en hartige varianten gebakken worden in onze keukens? Las laatst wel dat cupcakes zó 2012 zijn?? En dat er een nieuwe trend aan gaat komen; de Macmallow, een kruising tussen een macaron en een marshmallow. Ook benieuwd of dit echt dé hit van 2013 gaat worden? Speur dan de komende tijd de winkels af naar kant-en-klare macmallowmix of speciale macmallow bakblikken.

Hoe dan ook, wij zijn hier thuis duidelijk blijven hangen in de whoopie fase. Makkelijk zelf te maken en goddelijk, deze dubbele cake-achtige koekjes met een zachte vulling. Door aan het beslag melk en veel bloem toe te voegen, blijven ze lekker smeuïg. Of ze nu afkomstig zijn uit Amerika of Engeland, de kinderen eten ze er niet minder door. Onze Top 3; chocolade met mint, karamel met noten en red velvet met frambozen. Wat het zo leuk maakt, is dat je zelf allerlei ingrediënten kan toevoegen aan het beslag en aan de vulling. Laat dus je creative geest de vrije loop. Zelf experimenteer ik nu met het maken van een hartige Whoopie. De vulling, die heb ik al. Roomkaas, knapperige stukjes bacon en bieslook. Nu nog een hartig cakebeslag. Als ik zo ver ben, deel ik het recept zeker met jullie.

Zit jij zelf ook in een bakfase? Laat het weten en breng anderen op een lekker idee.

Red velvet whoopies met chocolate chips

Ingrediënten (14 stuks):
120 gram zachte boter
120 gram suiker
250 gram bloem
150 ml melk
2 eieren
1 tl vanille suiker
1 tl bakpoeder
rode kleurstof
1 el cacao

Vulling:
120 gr zachte boter
9 el poedersuiker
250 gr Marshmallow Fluff*

Decoratie:
chocolade chips of chocolade hagelslag

Benodigdheden:
Muffin bakvorm of papieren vormpjes

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180°C. Vet de muffin bakvormpjes in met boter of olie. Zeef de bloem en het bakpoeder in een kom en roer door elkaar. Mix in een andere kom de suiker en de boter tot een gladde massa. Voeg melk, eieren,vanillesuiker, cacao en de rode kleurstof (naar gewenste kleur) toe aan het botermengsel. Voorzichtig het bloemmengsel eraan toevoegen en door blijven mixen tot een glad en romig beslag ontstaat. Vul elk muffin bakvormpje (of de papieren vormpjes) tot de helft met het beslag. De whoopies zijn in 15 minuten gaar.

Mocht je geen vormpjes of bakvorm hebben, kun je de woopies ook maken door rondjes van het beslag (5 cm bij 2 cm dik) op een met bakpapier bekleed bakblik te leggen. Houd wel een ruimte over van ca. 2 cm tussen elke woopie. Dit om te voorkomen dat de whoopies tijdens het bakken aan elkaar vast gaan zitten.

Vulling

Bereiden:
Marshmallow Fluff* kun je kant-en-klaar kopen in de meeste supermarkten. Zo niet, dan maak je het eenvoudig zelf. Klop 2 eiwitten stijf met 250 gr poedersuiker en een snufje zout. Verwarm ondertussen 50 gr marshmallows in de magnetron totdat ze opzwellen. Voeg ze vervolgens toe aan het eiwitmengsel. Roer alles goed door elkaar.

Mix de zachte boter en de poedersuiker tot een gladde massa. En voeg de marshmallow Fluff toe. De vulling is klaar.

Tot slot
Pak een whoopie en spuit een flinke toef vulling op de platte kant. Leg een andere whoopie met de bolle kant naar boven erop. Rol tot slot de zijkanten nog door de chocolade chips. En voilà, je whoopie is klaar. Lekker snel eten, want ze hebben soms de neiging een beetje in te zakken……

Laatste nieuws