Bakkaas

Vanavond aten we krokant gebakken halloumi. Grillen kun je h'm ook uitstekend (bbq!), deze van oorsprong langzaam smelte...

Vanavond aten we krokant gebakken halloumi. Grillen kun je h’m ook uitstekend (bbq!), deze van oorsprong langzaam smeltende kaas uit Cyprus. De kaas wordt van koe-, geit- en/of schapenmelk gemaakt. Halloumi doet denken aan feta en koop je bij de Turkse of Griekse winkel.

Gebakken halloumi, voor 4 personen:

1 el olijfolie
1 blok halloumi-kaas (ca. 250 g)

Snijd de halloumi in plakjes. Dep de kaas goed droog met keukenpapier. Verhit in een koekenpan de olie en bak de kaas in 1-2 minuten per kant goudbruin en knapperig. Lekker met pilaf en een frisse salade van tomaat, komkommer en olijven. Of maak er een broodje mee, in een salade en verrassend: krokante halloumi met verse vijgen en honing.

Laatste nieuws