slogan

Exclusief: Martin Garrix openhartig over ongeluk

Martin Garrix noemt het scheuren van zijn enkelbanden een ‘geluk bij een ongeluk’. Dat zei hij gisteravond in een exclusief interview met Grazia voor zijn optreden tijdens Isle of MTV op Malta.

Dankbaar

De wereldberoemde viel begin juni na een sprong van het podium tijdens een show in Las Vegas en scheurde daarbij zijn enkelbanden. Hij moest half juni onder het mes en zegde daarom noodgedwongen vier weken lang al zijn optredens af. Sinds deze week is hij weer back on track. Wij spraken hem over het ongeluk, wat voor hem vooral ook een reality check was.

"Wat ik heb geleerd van deze tijd, is om niet elk klein ding voor vanzelfsprekend aan te nemen. Je denkt er nooit over na hoe het voelt als je opeens je rechterbeen niet meer kunt gebruiken, omdat je er zo aan gewend bent dat die het altijd doet. En nu kost alles moeite, zelfs douchen is een opgave. Gelukkig is het maar tijdelijk. In een paar maanden tijd kan ik mijn been hopelijk weer gebruiken zoals voorheen. Maar er zijn ook mensen bij wie dat niet zo is. Het ongeluk heeft me op een bepaalde manier gereset. Het heeft me geleerd dat ik dankbaar moet zijn en moet waarderen dat alles normaal gesproken gewoon werkt zoals het moet", vertelt hij.

Workaholic

Het heeft hem ook geleerd dat vrije tijd soms ook wel eens goed voor hem is. "Ik ben een workaholic. Elke dag word ik wakker en denk ik: what’s next? Wat ga ik doen in de studio? Hoe kan ik mijn shows verbeteren? En nu had ik opeens zes weken de tijd om in mijn studio aan de slag te gaan. Ook had ik tijd om eens goed na te denken. En om dingen te doen, waar ik normaal gesproken mezelf de tijd niet voor gun. Zoals gewoon eens helemaal niets doen, bijvoorbeeld", legt hij uit. 

Dat vergde wel een flinke omschakeling, want niks doen staat normaal niet in zijn woordenboek. "Ik ben er zo aan gewend dat mijn leven een rollercoaster is. Ik tour al sinds mijn 15e. Inmiddels zijn we acht jaar later, die tijd is zo snel gegaan! Normaal gesproken was ik maar 1 of 2 dagen thuis, dan propte ik zoveel mogelijk meetings op een dag om dan weer verder te touren. Het was nu fijn om thuis te zijn en om van mijn huis een echt thuis te maken."

Blessing in disguise

Het ongeluk was volgens hem een geluk bij een ongeluk. "Je kunt zeggen dat mijn ongeluk een blessing in disguise is geweest. Ik heb fantastische nieuwe muziek kunnen maken en mezelf kunnen resetten. Ik denk dat alles met een reden gebeurt."

Je leest het hele interview binnenkort in Grazia!


,