slogan

Oh no: ASOS stopt ermee

ASOS stopt ermee. Oké, niet met de immens populaire webshop, maar wel met de verkoop van producten waar mohair, kasjmier, zijde en veren in verwerkt zijn. Op die manier willen ze animal cruelty een halt toeroepen.

PETA

De Britse webshop liet eerder al weten dat ze mohair, wat een luxere variant is van wol en wordt verkregen van angorageiten, in de ban zouden doen. Dit omdat dierenrechtenorganisatie PETA heeft ontdekt dat er bij het gros van geitenboerderijen sprake is van ernstige dierenmishandeling

Dierlijke materialen

Het bedrijf wil in 2019 ook volledig stoppen met de verkoop van de eerder genoemde stoffen. "Als reactie op onze campagnes eisen klanten dat ontwerpers en retailers geen dierlijke materialen meer gebruiken en dat ze op zoek gaan naar alternatieven waarbij er geen dieren mishandeld worden", aldus PETA.

Wat veel mensen bijvoorbeeld niet weten, is dat er ruim 5000 zijdewormen levend gekookt worden om één kilo zijde te maken. Kasjmier wordt in de winter verkregen van de zachte vacht van geiten, terwijl zij die nodig hebben om hen te beschermen tegen de kou. Waardoor de dieren de winter vaak niet overleven. 

Good job, ASOS!

Lees ook: Vrouwen raken niet uitgepraat over plussize model op ASOS

Bron: Marie Claire Beeld: Getty