slogan

Melanie zeer emotioneel in Spreekrecht: "Ik haat jullie zo intens"

Het is het ergste wat je als ouder kan overkomen: je kind dat wordt neergestoken en komt te overlijden. Het overkwam Melanie twee jaar geleden toen haar zoon Joël op oudejaarsavond het slachtoffer werd van een steekpartij. Ze deed haar emotionele verhaal gisteravond in het nieuwe RTL-programma Spreekrecht.

Telefoontje

In het programma kwam zij oog in oog te staan met de twee mannen die ervan verdacht worden verantwoordelijk te zijn voor haar zoons dood.

De dood die zij twee jaar geleden totaal niet zag aankomen, totdat daar het telefoontje van het ziekenhuis was. "De arts zei dat het 50/50 was, maar dat het die ene 50 procent zou zijn dat hij dood ging, daar had ik gewoon niet aan gedacht". 

Zelfmoordpoging

Het leven van Melanie en haar familie lag daarna volledig overhoop. Zelfs zo erg dat haar jongste zoon een zelfmoordpoging deed, omdat hij niet meer wilde leven zonder zijn broer.

Met alle nare dingen van de afgelopen twee jaar, was het moment in de rechtbank dan ook erg heftig. Vooral toen Melanie de verdachten te woord mocht staan.

Toekomst

"Door jullie is mijn leven verwoest. En dat van Lamar en eigenlijk van iedereen die van Joël houdt. En dat zijn er heel veel. Door jullie heb ik bijna nog een zoon moeten begraven. Door jullie heb ik geen werk meer. Door jullie zit ik nu in een hele zware therapie. Door jullie zie ik geen toekomst meer. Door jullie ben ik iemand geworden die ik helemaal niet wil zijn. Ik haat jullie zó intens. Dat is in geen woorden te beschrijven". 

Lees ook: Zes verdachten moord op Djordy vandaag opnieuw voor de rechter

 

Beeld: RTL, iStock