slogan

Doorstart voor failliet modelabel SuperTrash

Olcay Gulsen, die jarenlang aan het roer stond van het modebedrijf, maakte vorige maand bekend dat SuperTrash failliet was verklaard. De winkels bleven voorlopig open, terwijl de mogelijkheden voor het bedrijf om een doorstart te maken werden onderzocht. Vandaag wordt duidelijk dat een deel van de activiteiten van het failliete modelabel inderdaad een doorstart krijgt. Een groep investeerders onder de naam ST.Art BV neemt "een zo groot mogelijk deel van de activiteiten" over, aldus de curator.

Investeerder

De investeerders zijn van plan om de winkels van het modemerk in Breda en Roermond te behouden. Of er een toekomst is voor de filialen in Laren, Utrecht en Arnhem wordt nog bekeken. Ook heeft ST.Art voorraden en inventaris van de winkels en de intellectuele eigendomsrechten overgenomen.

Depressief

Een paar jaar geleden ging het slecht met Olcay. "Ik was zwaar depressief. Ik was overwerkt maar had eigenlijk meer problemen met mezelf dan met mijn bedrijf. SuperTrash is een reflectie van mij als mens. Als ik me niet lekker voelde, dacht ik dat ik iets aan mijn werk moest veranderen. Maar eigenlijk had ik even een paar maanden met vakantie moeten gaan", vertelde ze onlangs in een interview met Grazia.

Nieuwe uitdaging

"Ik zou het wel leuk vinden als er iets anders op mijn pad kwam. De mode-industrie ken ik nu wel van binnen en van buiten", laat ze weten. En de eerste stap leek destijds gezet. In februari is Olcay afgetreden als CEO van SuperTrash. "Ik heb geen zin meer om de dagelijkse leiding over een groot bedrijf te hebben. Dat heb ik al zo lang gedaan, ik stond stil in mijn ontwikkeling. Ik heb erg de behoefte om meer creatief bezig te zijn en die overvolle agenda met zakelijke afspraken en meetings achter me te laten."

Marionettenpop

Ze heeft het gevoel dat ze zich als mens minder heeft kunnen ontwikkelen, omdat ze altijd maar voor 100% haar bedrijf ging. "Voor mij was er maar één heilig doel en dat was SuperTrash succesvol maken. Maar intussen werd ik er ongelukkig van. Iedereen zag me als de gevierde vrouw, maar ik was doodongelukkig. Een lachende marionettenpop."

Lees ook: Olcay Gulsen komt met eigen boek

Bron: NU.nl, Grazia, Beeld: ANP


,