slogan

Grazia spot: de allerleukste looks op het AFROPUNK FEST

In Nederland moet het festivalseizoen nog beginnen, in Zuid-Afrika is-ie al in volle gang. Met als hoogtepunt het AFROPUNK FEST. Het festival is al jaren een begrip in Brooklyn, Atlanta, Parijs en Londen, maar speciaal voor de laatste twee dagen van 2017 streek het neer op Constitution Hill in The City of Gold: Johannesburg. Grazia ging er heen om de meest authentieke, extravagante en inspirerende looks voor je te spotten.

Homecoming

Deze editie van het AFROPUNK FEST in Jo’burg, zoals Johannesburg liefkozend wordt genoemd, was een homecoming van verschillende achtergronden van de Afrikaanse diaspora. That being said staat AFROPUNK voor géén tolerantie voor vooroordelen, geweld of misbruik. Voor dialoog over gender-, ras-, klasse- en seksuele voorkeursverschillen, het in kaart brengen van hoe we de wereld bekijken. Maar AFROPUNK staat ook voor een ruimte voor zelfreflectie en voor open minded zijn; het is een ruimte voor respect.

Extravagant

Hoewel er tal van bekende namen het podium betraden, waaronder Anderson Paak en Laura Mvula, waren de extravagante festivalgangers pas de échte headliners. Er gold slechts één regel op gebied van kleding: more is more.

Traditionele kleding van de Afrikaanse Xhosa-, Zulu- en Sotho-stammen werden gecombineerd met vintage kleding rechtstreeks uit de jaren ‘90, militaire invloeden, opvallende accessoires en een flinke knipoog naar de seventies. Bijzondere gevlochten updo’s, prachtig natural hair, dames die juist een gemillimeterd koppie rockten of bontgekleurde braids; de kapsels waren minstens zo belangrijk als de outfit zelf.

Al druk bezig met nadenken over je eigen festivaloutfits voor het voorjaar? Inspiratie genoeg. Kijk mee!

Beeld: Zoé van Halen