slogan

Fit met Foodie-ness: Gezonde gewoontes die helemaal niet zo gezond zijn

Fit-girl Carolina van Dorenmalen, beter bekend van de succesvolle blog Foodie-ness, weet alles op het gebied van voeding, sport en lifestyle. Daarom deelt ze om de week de beste tips & tricks, inspiratie en motivatie voor een gezonde leefstijl die ook écht vol te houden is. Kom maar op met die happy & healthy lifestyle!

'Gezonde gewoontes'

O jee, vandaag ga ik je vertellen dat een aantal van jouw ‘gezonde gewoontes’ helemaal niet zo gewoon zouden moeten zijn. Waarschijnlijk ben je er namelijk niet van bewust dat deze dingen helemaal niet zo handig zijn als je denkt. Super zonde! Goede nieuws is: vanaf vandaag ga jij écht knallen als een malle met je gezonde levensstijl. 

Ken je dat? Je kauwt elke dag op alles wat op de groenteafdeling te vinden is, rent afstanden alsof je voor een marathon traint en aan de gewichten hangt als Rambo, MAAR: je ziet geen verschil op de weegschaal of in de spiegel? Super frustrerend, maar no worries, ik heb deze fouten ook gemaakt en gelukkig geleerd hoe het wel moet. Sinds ik deze gewoontes heb aangepast zie ik eindelijk progressie en dat maakt de healthy lifestyle pas echt leuk!

1. Het eten van zware maaltijden voor je workout
Je hebt natuurlijk energie nodig als je gaat verbranden, maar een foodcoma is wel het laatste waar je zin in hebt tijdens je training. Een pre-workoutmeal zou een goede balans moeten zijn van calorieën, eiwitten, koolhydraten en vet. Denk aan havermout met eiwitpoeder, banaan en wat walnoten. Eet dit cadeautje ongeveer een uur voordat je gaat beesten in de gym. 

2. All day everyday
Het herhalen van dezelfde workout routine is niet zo effectief. Mix it all up voor een superstrak resultaat. Je kunt variëren met bijvoorbeeld herhalingen, gewicht, type cardio of een groepslesje? 

3. Meer, meer en meer
Meer is niet per se meer. Rustdagen zijn nodig om je lichaam een pauze te geven en te herstellen. Dit stukje herstel is onderdeel van jouw groei. Dit klinkt misschien gek, maar het is zo waar ;-)

4. Te veel cardio
Cardio training naast je weight-training is zeker weten belangrijk! Maar wordt niet te enthousiast en pas op dat je niet alleen, te lang en te veel gaat hardlopen. Je denkt waarschijnlijk dat je meer gewicht verliest of sneller gewicht verliest als je langer rent, maar uiteindelijk vreet je je eigen spieren op in plaats van die lovehandles die je zo graag kwijt wilt. 

5. Slechte herhalingen & te lange rustpauzes tussen sets
Pak jij meteen je telefoon als je klaar bent met een aantal herhalingen op het leg curl apparaat? Doe het niet! Voordat je het weet is er veel tijd voorbij en zijn je spieren volledig afgekoeld. Dit maakt het lastiger om de volgende set goed uit te voeren. Dus, gebruik je telefoon alleen voor die lekkere beat waardoor jij misschien wel net die extra herhaling kan ownen in de volgende set.

De zomer is nog in volle gang, dus gebruik deze tips om lekker healty & fit door dit seizoen heen te komen. Deal? Hoppaaa met je kont naar de sportschool dan maar! You can do this.

Meer zien, lezen en weten van Foodie-ness? Neem een kijkje op haar blog, Instagram, Facebook of stuur een mailtje