slogan

Hierom moet je nooit je gezicht in de douche wassen

We hebben slecht nieuws voor je. Waarschijnlijk doe je dit namelijk elke dag verkeerd wanneer je onder de douche staat. Om deze reden moet je nooit je gezicht wassen tijdens het douchen

Schadelijk

Het liefst staan we zo lang mogelijk onder die warme kraan, en al helemaal tijdens deze koude winterdagen. Toch blijkt die warme douche helemaal niet goed te zijn voor je gezicht! Volgens Charlotte Cho, een van de grootste Koreaanse beauty retailers in New York, is de hete douche schadelijk voor je huid. 

"Heet water dat rechtstreeks op je gezicht komt, wast je natuurlijke oliën weg en zorgt ervoor dat je huid slap, droog en kwetsbaar wordt", vertelde ze eerder aan Buzzfeed. Het komt er dus eigenlijk op neer dat je gevoelige, droge huid het resultaat is van een warme douche. 

Facial oil

Om dit enigszins tegen te gaan kun je het beste voordat je gaat douchen je gezicht reinigen met een facial oil. Dit zorgt er namelijk voor dat je een extra laagje op je huid creëert, waardoor je dus niet je natuurlijke oliën wegspoelt. Handig!

Lees ook: Zo vaak moet je dus per week douchen

Bron: LOOK Magazine, Beeld: iStock