Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Dít is het low budget alternatief voor een vakantie zoals op Hawaii

Een enkeltje, please.

Op het Portugese eiland Madeira proef jij van de tropische sfeer zonder dat je de hele wereld over moet vliegen én dit is ook nog eens budgetproof. Je kunt hier genieten van zonovergoten stranden, een prachtige natuur en een ontspannen sfeer, een echte dupe van de welbekende vakantiebestemming Hawaii. En dat niet eens zo ver weg, namelijk gewoon heerlijk in Europa!

Duur grapje

Een vakantie naar Hawaii is niet bepaald low budget te noemen. De kosten van vliegtickets naar de eilandengroep kunnen namelijk aanzienlijk oplopen. Een enkele vlucht naar Honolulu in april kan bij KLM al beginnen bij €1200, en dan hebben we het dus nog niet eens over het hoogseizoen.

Als je denkt dat je geld bespaart door te kiezen voor een minder luxe accommodatie, think again! Zelfs de meer betaalbare hotels vragen gemiddeld zo'n €400 per nacht, terwijl de prijzen in luxe resorts zoals het beroemde Four Seasons Hotel beginnen bij het astronomische bedrag van €2200 per nacht. Een tripje maken naar Hawaii is dus niet iets wat je zomaar even doet.

Madeira

Als je deze zomer tóch wilt genieten van de sfeer van Hawaii, maar je portemonnee dat niet toelaat, dan biedt het Portugese eiland Madeira de ideale oplossing. De overeenkomsten tussen de twee bestemmingen zijn opvallend, vooral als het gaat om de adembenemende natuur. Op Madeira vind je namelijk prachtige kliffen en een een adembenemende natuur, net zoals op Hawaii.

@trainpal The Hawaii of Europe, Madeira Portugal 😍 #madaira #travel #portugal #tiktoktravel #travelwithtrainpal ♬ original sound - TrainPal

Betaalbaar

Het verblijven op Madeira is relatief betaalbaar, vooral als het gaat om eten en drinken. De prijzen liggen namelijk lager dan we gewend zijn in Nederland. Je kunt bijvoorbeeld al genieten van een kopje koffie voor €1,50 en een biertje bestel je voor €2,50.

Wat betreft accommodaties variëren de hotelprijzen tussen de €100 en €250 per nacht. En voor die €250 kun je al genieten van een verblijf in een echt luxe hotel. De kosten van vluchten variëren sterk, afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij en het seizoen. Maar met slechts vier uur vliegen is Madeira nog steeds sneller én goedkoper te bereiken dan Hawaii.

Bron: Dingen voor Vrouwen| Beeld: Adobe Stock