Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Van hot naar her tijdens de Olympische Spelen: Uber maakt het deze zomer mogelijk in Parijs

Dit moet je weten voor je tripje naar Parijs deze zomer.

uber

Het belooft een drukke zomer te worden in Parijs. Met de Olympische Spelen op de planning verwacht de stad maar liefst 15 miljoen bezoekers. Wow! Heb je een tripje naar Parijs in het vooruitzicht en wil je alles uit je reis halen zonder al te veel zorgen? Uber has your back!

Maatregelen

De voorbereidingen voor de Olympische Spelen zijn in volle gang in Parijs. Grazia bezocht de stad samen met Uber om alvast een indruk te krijgen van het grote operatieplan rondom alle maatregelen. Een groot evenement vergt natuurlijk een grote voorbereiding. Hoewel de stad nu nog goed begaanbaar is, zal dat rond de Spelen wel anders zijn. Bepaalde delen van het centrum worden zelfs afgesloten. En dat betekent dus ook dat je er misschien niet meer met de metro of bus kunt komen. Oei!!

Uber is van plan om hierop in te spelen en zal investeren in stimuleringsmaatregelen voor chauffeurs en kortingen voor rijders om te zorgen voor betrouwbare en betaalbare diensten in gebieden met een grote vraag. Dit zal vooral rondom wedstrijdlocaties en vervoersknooppunten zijn. Er wordt een recordaantal van 40.000 chauffeurs verwacht die tijdens Parijs 2024 ritten zullen aanbieden via Uber.

Nu het overgrote deel van het verkeer in het centrum en rond belangrijke locaties verboden is, zullen Uber-chauffeurs deel uitmaken van een handjevol operators die wél mogen ophalen en afzetten in alle speciaal aangewezen Veiligheidszones in de hele stad.

Andere maatregelen die Uber zal implementeren om een veilige en naadloze ervaring te garanderen voor iedereen die de Uber-app gebruikt, zijn onder andere:

  • Efficiënte routing: voortdurend bijgewerkte kaarten en routing in de Uber chauffeur app om zonebeperkingen en wegafsluitingen te benadrukken en ritten zo efficiënt mogelijk te maken.
  • Speciale in-app zones voor afzetten en ophalen: met stap-voor-stap aanwijzingen en foto's om klanten naar ophaalzones bij wedstrijdlocaties, treinstations en luchthavens te leiden, zodat wachttijden en opstoppingen tot een minimum worden beperkt.
  • Toegankelijk vervoer voor iedereen: om ervoor te zorgen dat iedereen de Uber app deze zomer kan gebruiken, voegen ze meer dan 130 nieuwe Uber Access voertuigen toe aan het platform en werken ze samen met gecertificeerde experts om training te geven aan UberX chauffeurs die gehandicapten vervoeren.
  • Noodplan: met de Franse autoriteiten in de hoogste staat van paraatheid voor terroristische aanslagen en ernstige veiligheidsincidenten, heeft Uber's Global Security Center, dat 24/7 actief is, een speciaal protocol voor real-time reactie in geval van nood.

Toegankelijkere stad

Laureline Serieys, General Manager van Uber in Frankrijk, zei: "We zijn vastbesloten om mensen te helpen zich deze zomer door Parijs te verplaatsen, waardoor een van de grootste pijnpunten van de stad tijdens de Olympische Spelen wordt verlicht. Ons plan zal het openbaar vervoer helpen ondersteunen en miljoenen mensen een toegankelijke en betrouwbare manier bieden om zich door de stad te verplaatsen. We kijken ernaar uit om bezoekers van over de hele wereld te verwelkomen, terwijl we ervoor zorgen dat Parijzenaars zonder stress door kunnen gaan met het dagelijks leven."

No worries, want de prijzen zullen niet ineens door het dak schieten tijdens de Olympische Spelen. Uber zal proberen om de prijzen zo stabiel mogelijk te laten blijven. Zo zullen er vaak aanbiedingen zijn voor ritjes van en naar wedstrijdlocaties en het vliegveld of het treinstation en cross jij binnen no time door de hele stad.

Leuke uitjes

Bezoek jij een aantal sportwedstrijden van de Olympische Spelen en wil je tussendoor even aan alle drukte ontsnappen? Tres bien! Deze zomer kun je namelijk via de Uber-app een mega leuke Uber Cruise boeken. Enne, deze is geheel gratis! Met de Uber Cruise vaar je geheel in stijl over de wateren van de Seine. De boot vaart onder meer langs de Notre Dame én de Eiffeltoren. Zonnebril op, telefoon in de aanslag en varen maar! De Uber Cruise is van 12 juli tot 3 augustus te boeken via de app.

Met de Uber Cruise over de Seine kijk je je ogen uit.

Daarnaast kun je er ook voor kiezen om Parijs een dagje te verlaten. Via Uber kun je nu de Uber Bubbles-ervaring boeken om te genieten van een dagexcursie met een champagneproeverij bij de huizen van Perrier-Jouët en G.H. Mumm. Rijders worden in Parijs opgehaald in een luxe Tesla en naar een champagneproeverij en lunch in het Perrier-Jouët huis in Épernay gebracht. Daarna bezoeken ze een tweede proeverij in het Mumm huis in Reims voordat ze terugkeren naar Parijs. Deze ervaring wordt aangeboden voor €200 all-inclusive voor 4 personen van 1 juni tot 17 augustus. De perfecte getaway als je het ons vraagt.