Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Om deze reden mocht Beate een telefoon bij zich hebben tijdens opnames De Bachelor

Normaal gesproken moeten alle kandidaten hun telefoon inleveren.

Wie meedoet aan De Bachelor moet standaard zijn of haar telefoon inleveren. Het is namelijk niet de bedoeling dat de opnames worden verstoord door appjes of dat er al info met de buitenwereld wordt gedeeld. Toch mocht Beate wel een telefoon bij zich houden. In gesprek met Grazia deelt ze waarom.

Diabetes

Beate is diabetespatiënt, en voor haar is het erg belangrijk om haar suiker in de gaten te kunnen houden. Voordat ze naar Zanzibar vertrok voor opnames De Bachelor had ze daarom duidelijk met de productie afgestemd wat ze bij zich moest hebben.

"Je moet je koffer inpakken met het idee dat je de finale gaat halen. Ik had daarom voor drie weken aan spullen bij me. Ik had zo'n dertig infusen, zes sensoren en voor een maand aan insuline in mijn koffer meegenomen", deelt Beate als we met haar bellen.

Telefoon

Normaliter moeten alle deelnemers die meedoen aan De Bachelor hun telefoon inleveren, maar voor Beate werd een uitzondering gemaakt. "Mijn insulinepomp is namelijk verbonden met een app op mijn telefoon", legt ze uit. "Ik had daarom een telefoon zonder simkaart meegenomen. Op deze telefoon stonden alleen de apps die ik voor mijn diabetes gebruik."

"Die telefoon had ik altijd bij me. Die zat dan samen met mijn andere diabetesspullen in het roze tasje dat ik altijd bij me heb tijdens de opnames. Ook had ik altijd Dextro bij me."

Overigens had Beate haar 'echte' telefoon niet bij zich tijdens de opnames. "Mijn telefoon waar alles opstaat, zoals WhatsApp, moest ik uiteraard wel inleveren bij de productie."

Gebruiken voor andere dingen

Maarre, kwam Beate dan niet stiekem in de verleiding om de telefoon ook voor andere dingen te gebruiken? "Op deze telefoon stonden alleen de apps voor mijn diabetes. Verder niks. Daarnaast had ik ook duidelijke afspraken gemaakt met de productie. Ik zorg altijd goed voor mezelf, maar ik vertrouwde er ook op dat ik op hen kon bouwen. In return wilde ik natuurlijk ook dat ze mij vertrouwen." Duidelijk!

Beeld: Videoland (Jasper Suyk)