Je leest het ’t eerst op Grazia.nl

Dit is het eetdagboek van De Bachelors Beate

'Als ik zin heb in chips, móet ik het ook eten'

We kennen haar als finalist van Miss Nederland 2023 én als deelnemer van De Bachelor. Beate van der Weide zit niet bepaald stil, maar maakte voor Grazia graag tijd vrij om haar eetdagboek bij te houden.

Maandag

“Vandaag is het tweede Paasdag. Ik begin de dag met een paasontbijt met mijn familie. Ik eet geklutste eieren met bacon en een koffiebroodje. Daarbij drink ik een verse jus d’orange en twee dubbele espresso’s. Aangezien ik diabetes type 1 heb, ben ik chronisch moe. Ik heb daarom echt elke ochtend koffie nodig om wakker te worden. Daarnaast vind ik koffie gewoon erg lekker."

"Na het ontbijt gaan we met de familie paaseieren zoeken, die we later uiteraard ook opeten. Aangezien het zonnetje toch nog een beetje doorkomt, besluiten we 's middags nog een wandeling te maken met z'n allen. Gedurende de dag drink ik veel water."

“’s Avonds ga ik met mijn ouders uiteten in Rotterdam. Als voorgerecht eet ik pata negra en als hoofdgerecht ossenhaas met foie gras en patat. Voor foie gras kun je me ’s nachts wakker maken. Ik vind het wel zielig voor de dieren, maar af en toe wil ik het mezelf ook gunnen. Ter compensatie probeer ik twee à drie keer per week vegetarisch te eten.”

Dinsdag

“Ik begin de dag met een gekookt eitje en een paar overgebleven paaseitjes. Daarbij drink ik een glas verse jus d’orange en twee dubbele espresso’s. Deze ochtend heb ik een controleafspraak voor mijn diabetes in het ziekenhuis. De verpleegster die me helpt, herkent me meteen van De Bachelor en vraagt me hoe ik het vind om mee te doen. Vervolgens prikt ze mijn bloed. Sinds De Bachelor wordt uitgezonden, word ik vaak herkend. Ik krijg heel veel positieve reacties, maar af en toe ook negatieve; dat hoort erbij.”

“De vorige dag had ik zoveel gegeten dat ik geen honger heb en lunchen erbij inschiet. Wel eet ik na mijn afspraak in het ziekenhuis een appel en een handje noten. Gedurende de dag drink ik weer veel water."

“’s Avonds eet ik pasta met groene pesto, kipfilet en pijnboompitten. Daarna ga ik door naar een lesje Zumba. Als ik weer thuis ben, sluit ik mijn dag af met een kop thee en een paar blokjes chocolade.”

Woensdag

“Ik begin de dag met een interview en fotoshoot. Ik vind het heel leuk om interviews te mogen doen. Als alle aandacht rondom De Bachelor stopt, zal ik echt even moeten afkicken, haha. Als ontbijt heb ik weer een gekookt eitje, verse jus d’orange en twee dubbele espresso’s. Daarna ga ik naar Kamer van Koophandel om me in te schrijven als zelfstandig model. Ze maken er echt een momentje van bij de Kamer van Koophandel. Zo leuk!”

“Thuis heb ik zin in wat zouts en eet ik – echt heel erg – als lunch een halve zak chips. Als ik zin heb in chips, móet ik chips eten. Ik kan daarvoor dan wel uitgebreid en gezond lunchen, maar daarna moet ik alsnog chips hebben."

"’s Avonds eet ik gebakken aardappeltjes met kipfilet en een salade. De salade bestaat uit gemengde sla, komkommer, tomaatjes, een gekookt eitje, gebakken spekjes en een honingmosterdsaus. Na het avondeten drink ik een kop thee en snoep ik een paar overgebleven paaseitjes.”

Donderdag

“Vandaag werk ik in de ochtend en heb ik een interview. Na het belletje heb ik pas tijd om voor het eerst te eten. Ik lunch met een gekookt eitje en een verse jus. Daarvoor heb ik twee dubbele espresso’s gehad. Tijdens het paasweekend heb ik me behoorlijk laten gaan en daarom probeer ik even niet te veel te eten. Door mijn diabetes is het voor mij lastig om slank te blijven, insuline slaat namelijk vet op. Als ik te veel eet, word ik snel dik. Daar probeer ik op te letten. Ook heb ik een lage verbranding waardoor ik niet snel echt honger heb."

“Na de lunch heb ik twee meetings. Tussendoor drink ik weer veel water en eet ik een handje nootjes. ’s Avonds eet ik lasagne bolognese met veel groentes, daarna ga ik nog naar de sportschool.”

Vrijdag

“Vandaag slaap ik uit en creëer ik content voor Instagram, en maak ik het huis schoon. Uiteraard drink ik weer twee dubbele espresso’s en een verse jus, en eet een gekookt eitje. De dag vliegt voorbij en daardoor moet ik me enorm haasten om naar Amsterdam te gaan. Noor heeft namelijk een stapavond georganiseerd voor alle meiden die meededen aan De Bachelor. Ondanks dat ik op tijd sta, neem ik wel de tijd om mijn spullen in te pakken. Vanwege mijn diabetes is het belangrijk dat ik mijn infusen, sensors en insuline niet vergeet.”

“Vanuit Rotterdam mag ik met Roos meerijden. Ze pikt me op bij Rotterdam Centraal. Op het station haal ik twee hotdogs voor mij en Roos om onderweg op te eten. We rijden eerst naar Shalini, want daar mogen we blijven slapen. Met de rest van de meiden verzamelen we bij de Chin Chin Club. We hebben die avond flink gefeest en ik ben de tel kwijtgeraakt als het gaat om het aantal wijntjes dat ik heb gedronken. Als we weer bij Shalini zijn, drink ik een glas water en eet ik nog wat chips.”

Zaterdag

“We slapen uit tot 12.00 uur. Als lunch maakt Shalini een omelet met veel groentes voor ons. Bij de omelet drink ik een kop thee. We kletsen nog even na over de avond en rond 14.30 uur rijden Roos en ik weer naar Rotterdam.”

“Het is prachtig weer en daarom ga ik nog met een vriendin een terrasje pakken in Rotterdam. Als avondeten kiezen we voor shared bites. We bestellen een grote patat met truffelmayonaise, carpacciopuntjes, en een biefstukje met veel brood. Daarbij drinken we allebei twee glaasjes rosé.

Zondag

“Vandaag slaap ik weer uit, omdat ik moet bijkomen van mijn drukke weekend. Om 14.00 uur lunch ik met een sinaasappel en een gekookt eitje. ’s Middags heb ik enorm veel zin in Lay’s Naturel Ribbel Chips en maak ik een zak soldaat. Gedurende de dag drink ik veel water.”

“Ik zit nog vol van de chips en eet mijn avondeten daarom pas om 20.00 uur. Ik eet een vegetarische pasta met aubergine. Als dessert neem ik verse aardbeien met een bolletje vanille-ijs en slagroom. Daarna drink ik nog een kop thee en snoep ik twee paaseitjes.”

Beeld: Videoland (Jasper Suyk)